Kozmikus hangulat augusztus 20-án a Szent István Bazilika melletti High Note SkyBarban

Kozmikus hangulat augusztus 20-án a Szent István Bazilika melletti High Note SkyBarban

A világűrt idézi meg az Aria Hotel tetőteraszának megújult bárja.



A Bazilika mellett elhelyezkedő High Note SkyBar hét éve töretlen kedvence a magyar és külföldi vendégeknek. A Hercegprímás utcai tetőterasz teljesen új perspektívából mutatja meg a fővárost, talán ezért is vált hamar az Instagram használók és a nemzetközi sajtó számára a kortárs Budapest egyik könnyen beazonosítható pontjává, a Condé Nast Traveller pedig a világ 10 legjobb tetőtéri bárjának választotta.

A High Note SkyBar előtt soha nem lehetett ilyen közelségből látni a Szent István Bazilika kupoláját, nem beszélve a budai várról, amely szemmagasságba került a Pesti oldalon, csakúgy mint Budapest világörökségi városrészének tetőszerkezetei.

Az elmúlt években számos híresség lépett ki az Aria Hotel tetejére vezető liftekből, táncolt itt Jada Pinkett Smith, rendezett party-t az MTV Music Awards és a Tyrant stábja.

A világ legjobb szállodájának választott Aria Hotel tulajdonosa és a szálloda belsőépítésze, Varró Zoltán együttműködése nem állt meg a szálloda nyitásakor, fontos elvük maradt a folyamatos közös gondolkodás, és hogy kreatívan fejlesszék a szálloda enteriőrjét. A High Note SkyBar bárpultja körüli új teret idén augusztusban mutatják be. A helyiségben marad a kozmopolita életérzés, sőt egy különleges, világűr-inspirálta design-bútorral emelték azt, mintegy jobban eltávolítva az ide érkezőket minden „földitől". A világűr, melyről a NASA pár nappal ezelőtt minden eddiginél mélyebb és élesebb képeket közölt a James Webb teleszkópnak köszönhetően, egyre inkább elkápráztat bennünket földieket, és ez a vizuális környezetünkre is hatással van.

Varró Zoltán erre is reflektál, terveinek köszönhetően a tetőterasz bárjának közelségében mostantól az űrnek sokszínűségére, mintázatára asszociál az „Outer Space" elnevezésű bársony textillel bevont kanapé, és az egyedi kompozícióban elhelyezett lámpák is.

A tervező a nagyvonalú eleganciát szem előtt tartva a kanapé feletti üvegfalra tükröket helyezett, melyek a Bazilikát tükrözik vissza. Az új színvilág harmóniába került a High Note SkyBar emblematikus napsárga bútoraival, melyek nyitás óta vidámságot árasztanak az év 12 hónapjában, talán ennek is köszönhető, hogy a tereket a vendégek egész évben örömmel látogatják.

A Bazilika valakiben a transzcendenst idézi meg, de mindenképpen emelkedettséget sugároz, és ez a skybar vendégeire is hatással van, akik a város és a hétköznapok zajából kilépve egy távolabbi térbe kerülnek az épület tetején.

Különös színezetet kap az éghez való közelség és a Szent István Bazilika karnyújtásnyi távolsága a magyar államalapítás ünnepén augusztus 20-án, ahova idén 19:00-23:00 óra között várják büfével és finom italokkal a budapesti égbolt, a világűr és a Bazilika szerelmeseit vagy azokat, akik Pest egyik magas pontjáról szeretik a tűzijátékot nézni.

Annak aki még magasabbra vágyik, a tető lebegő teraszait ajánlják 5 fogásos vacsora menüvel, melyben olyan finomságok szerepelnek mint az előételként felszolgált kacsa croquette, füstölt kacsamell, zöldborsóval, edamame babbal, édesköménnyel és kacsa jus-vel, a főételként kínált pirított marhabélszín, kakukkfüves ratte burgonyával, grillezett zöldspárgával, aszalt koktélparadicsommal és shallot pürével vörösbormártásban, valamint az Aria somlói. A vendégek az ételekhez kiváló magyar és francia borokat, pezsgőt és a bár korlátlan kínálatát fogyaszthatják élőzene mellett.

Menü és foglalás itt.

A figyelmetekbe ajánljuk