Egy jelenet a Squid Game című sorozatból
Netflix

4+1 koreai sorozat, ha már nagyon várod a Squid Game 2. évadát!

1,65 milliárd nézett óra – ez a Squid Game teljesítménye alig két hónappal 2021 szeptemberi premierjét követően. A koreai sorozat ezzel beírta magát a történelembe, hiszen a világ legnézettebb szériája lett. A második évada november 22-én debütál a Netflixen. Ennek apropóján összeszedtünk 4+1 olyan Dél-Koreában készített sorozatot, amiket mindenképp érdemes elkezdenünk.


1. A lelkek alkímiája (2 évad)

A Lelkek alkímiája két évadon keresztül végig egy mágiával és románcokkal teli világba kalauzol el minket. A történet középpontjában egy legendás harcos áll, akinek a lelkét véletlenül egy sokkal gyengébb személy, Nak-su testébe küldik. A kibontakozó szerelmi történet során nem fogunk unatkozni: rengeteg akciót élhetünk át és számos karakter drámáját ismerhetjük meg.

Ezt is nézd meg! Az Élősködők csak a jéghegy csúcsa: 5 dél-koreai film, amit látnod kell

2. Üzleti ajánlat (1 évad)

Az Üzleti ajánlat a 2022-es év egyik legnagyobb nem saját gyártású sikersorozata a Netflixnek. A történet szerint egy gazdag család gyermeke vakrandizni megy, ahol megismerkedik egy lánnyal, aki tréfából épp barátnőjét helyettesíti. Ez a 12 részes romantikusvígjáték-sorozat tökéletes szórakozás lehet, ha épp ki szeretnénk szakadni a hétköznapokból és valami kedveset, vicceset néznénk.

3. A királyság titkai (2 évad)

Ez a széria le fogja nyűgözni azokat, akik szeretik a fantasy műfaját vagy épp az eredeti szörnytörténeteket. A sorozat a 16. században játszódik, ahol a trónörököst azzal bízzák meg, hogy vizsgáljon ki egy rejtélyes betegséget, amely az egész királyságban terjed, és már a királyt is megfertőzte. Rendkívül jó keveréke ez a széria a fenti két műfajnak, főleg aktuális lehet, így Halloween tájékán. Aki ezt elkezdi, biztosan nem tudja majd félrerakni.

Ezt is olvasd el! 4 Netflix-horrorsorozat, amivel kellően felkészülhetünk Halloweenre

4. Mindannyian hallottak vagyunk (1 évad)

A Mindannyian hallottak vagyunk elsőre csak egy újabb kaszabolós zombisorozatnak tűnhet. Ez a széria azonban az egyszerű felvetése ellenére rendkívül izgalmas és szórakoztató. A történet során egy csapat gimnazista küzdelmeit követjük végig egyetlen helyszínen. Az első évad önállóan is működik, a folytatás viszont már a közeljövőben érkezik.

+1. Squid Game: The Challange

Akik még nem pótolták, mindenképp nézzék meg a folytatásig a Squid Game reality verziójának első 10 részét. Idén november végén érkezik a széria története alapján készült valóságshow a platformra, ahol rekordösszegű, átszámítva több mint 1,6 milliárd forint lesz a végső főnyeremény.

A figyelmetekbe ajánljuk