benny a korcsolyázó kutya

Benny, a korcsolyázó labrador szélsebesen hasít a jégpályán – videó

A kutyákat számtalan dologra megtaníthatjuk. Vannak gazdik, akik megelégszenek egy ülj-fekszik-maradj kombinációval, de akadnak olyanok is, akik jégkorcsolyázni viszik kedvenceiket. Benny, az ötéves labrador egészen kölyökkora óta a jégen játszik, így nem csoda, hogy mostanra csak úgy hasít a pályán.


A bátor kutyus számára minden 2018 augusztusában kezdődött, amikor Rick Vierkandt profi fotós, aki a National Hockey League legújabb csapatának szurkolói videóján dolgozott. A férfi megkereste Benny gazdáját, a Las Vegas-i Cheryl DelSangrót, egy korábbi profi korcsolyázót, hogy segítsen és Bennyt is vonják be a produkcióba – írja az AKC.

Ez is érdekelhet: Megtalálták minden idők legidősebb kutyáját, 7 évvel körözte le a jelenlegi rekordert

A kutya először a mancsán csúszott a jégen, DelSangro viszont meglátta benne a lehetőséget.

Elkezdtem gondolkodni azon, hogy megtaníthatnám korcsolyázni. A lányunkat már 17 hónapos korában megtanítottam, és úgy gondoltam, Bennynek jobb az egyensúlya, mint egy kisgyermeknek, így sima ügy. Körülbelül 15 éve nem korcsolyáztam, mióta Las Vegasba költöztem. Lényegében ez hozta össze a két szenvedélyemet: kutyákat és a korcsolyázást

– mesélte a kutya gazdija.

Természetesen nem viselhet akármilyen korcsolyát. DelSangro megtervezte Bennyét, és megkérte egy barátját, hogy a pengéket és a talpakat az ő igényeihez igazítsa. A felső rész egy átalakított kutyacipő.

A fürge Benny az első nap óta sokat javult, a jégen való mozgása magabiztos.

Már nem megy elölről hátrafelé a korcsolyájával, hanem oldalra tolja magát és szépen halad. Emellett megtanulta megállítani magát, egy fordított hókotró mozdulattal. De tud hátrafelé is menni

– tette hozzá DelSangro.

Az eb tehát rugalmasan és lendületesen korcsolyázik 10-15 percet, körülbelül 10 perces vagy olykor hosszabb szünetekkel az edzésen. A szünetben ugyanis a gazdája kiviszi őt lazítani és labdázni.

A figyelmetekbe ajánljuk