erzsébet királynő ül

Mi történik, ha a királynő nincs a Buckingham-palotában?

A királynő úgy döntött, hogy nem tér vissza a Buckingham-palotába, mostantól a windsori kastély lesz az állandó otthona.


Erzsébet királynő a járvány kezdete óta a windsori kastélyban tartózkodik, ugyanis 2020 márciusában néhai férjével, Fülöp herceggel együtt a berkshire-i királyi rezidenciára költözött. Egyes beszámolók szerint őfeslége annyira megszerette windsori kastélyt, hogy nem kíván visszatérni a Buckingham-palotába. Hugo Vickers királyi író a The Sunday Timesnak elárulta, hogy a windsori kastély az a hely, ahol a királynő a legjobban érzi magát. De nem ez az egyetlen indok.

Buckingham-palota

www.flickr.com
Windsor az a hely, amit szeret. Ott vannak az emlékei Fülöp herceggel, ott vannak a pónijai és a családja a közelben. Teljesen éthető döntés.

– mondta az író.

A királynő mostantól elsősorban a windsori kastélyból fog dolgozni, ahol várhatóan méltóságokkal és tisztviselőkkel találkozik és vendégül látja őket. Az udvaroncok is igyekeznek csökkenteni a királynő utazásait, miután ő is elismerte, hogy gyengének érzi magát a két védelmi miniszterrel folytatott legutóbbi találkozója során.

A másik fő ok, ami a vidék mellett szól pedig az, hogy a Buckingham-palota jelenleg felújításon esik át.

(Marca)

A figyelmetekbe ajánljuk