Erzsébet királynő sört iszik
Getty Images

Megérkezett a királyi család első kézműves söre

Újabb alkoholos termékkel bővült az uralkodói paletta.

A brit királyi család időről időre előrukkol új, a „saját márkás" alkoholos italokkal, amit a hozzájuk tartozó birtokokról állítanak elő. Érdekesség, hogy ezeket egytől egyig maga II. Erzsébet királynő hagyja jóvá. Az italok általában a királynő tulajdonában lévő Sandringham-birtok vagy a Buckingham-palota neve alatt futnak. Piacra dobtak már többek között pezsgőt és gint is, de királyi kézműves királyi sört még soha – eddig.

Most azonban két sör is a polcokra került május 4-én, amit a Sandringham Birtokon termesztett alapanyagokból állítottak elő. Az egyik sör egy 5 százalékos Sandringham Golden IPA, amelynek címkéjén egy fácán található, a másik pedig 4,3 százalékos Sandringham Best Bitter keserű sör, aminek üvegén egy nyúl látható. Mindkét állat őshonos a birtokon, ezért esett rájuk a választás.

Mindkét sör különlegességét a Sandringham birtokon termesztett organikus tavaszi árpa képzi, illetve a helyi forrásból felhasznált kristálytiszta víz.

Az ára egyébként 3,99 font, azaz nagyjából 1650 forint, de a rossz hír, hogy elméletileg a söröket kizárólag egy, a Sandringhamben található bolt fogja csak értékesíteni, és jó királyi szokás szerint nem lehet őket külföldről sem megrendelni őket.

(Fox News)


A figyelmetekbe ajánljuk