kim kardashian
Profimedia.hu

Kicsit sem örült Marilyn Monroe ruhatervezője, hogy Kim Kardashian felhúzta a ruháját

Bob Mackie divattervező szerint – aki az eredeti ruha vázlatát rajzolta meg – óriási hiba volt Kim Kardashianre adni Marilyn Monroe ikonikus ruháját.


Jó pár nap eltelt már a Met-gála óta, de még mindig Kim Kardashian Marilyn Monroe-ruhájáról cikkeznek. Ha esetleg lemaradtál róla: a valóságshow-sztár azt a legendás ruhát viselte, amit a színésznő 1962. május 19-én, mindössze három hónappal a halála előtt, amikor a Madison Square Gardenben John F. Kennedy elnöknek előadta a Happy Birthday Mr. President című dalt. Ami később aztán a popkultúra egyik meghatározó pillanatává vált.

Ezzel ő az egyetlen személy, aki valaha is viselte ezt a ruhát Monroe-on kívül, igaz csak néhány percig volt rajta a vörös szőnyegen, majd átöltözött egy utánzatba, hogy ne sérüljön meg az eredeti.

Míg egyesek szerint hihetetlenül jól nézett ki, mások erőteljesen kritizálták Kardashiant. Ők úgy gondolják, hogy extrém fogyása túlzás volt, illetve a ruhát a múzeumban kellett volna hagyni, hogy őt csodálhassák meg az érdeklődők. S ezzel nem „bemocskolva" és „elértéktelenítve" az ikon egyik legendás ruhakölteményét.

Most maga a ruha tervezője is vitába szállt.

Bob Mackie a Paramount stúdió divattervezője volt, és 23 évesen tervezte a kristályokkal borított ruhát. Az Entertainment Weeklynek azt mondta:

Úgy gondolom, hogy ez egy nagy hiba volt.

Majd hozzátette:

Marilyn egy istennő volt. Egy őrült istennő, de istennő. Egyszerűen mesés volt. Ezt neki csinálták. Neki tervezték. Senki mást nem szabadott volna látnunk ebben a ruhában.

(Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk