Vilmos és katalin

Katalin és Vilmos ezért nem vacsorázhatnak együtt a gyerekeikkel karácsonykor

A királyi család tagjainak számos szabályt kell betartaniuk: létezik királyi lépcsőetikett, különféle étkezési szokások, de még sorolni lehetne a számunka bizarr előírásokat. De természetesen ezeket a protokollokat nemcsak a család felnőtt tagjainak kell betartani, hanem a gyerekeknek is.


György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg lehet, hogy még nagyon fiatalok, de nekik is meg kell tanulniuk, hogy mit tehetnek és mit nem a monarchia részeként. Egy királyi szakács szerint ehhez az is hozzátartozik, hogy nem esznek együtt a szüleikkel – még a karácsonyi vacsorán sem.

Ez is érdekelhet: Egész napos falatozás – ezt eszik karácsonykor a brit királyi családban

A walesi herceg és hercegné gyakran beszélt arról, hogy szeretnék, ha gyermekeik normális nevelést kapnának, minőségi időt töltenének velük, és a lehető legjobban óvnák őket a nyilvánosságtól. Amikor azonban étkezésekről van szó, Vilmos herceg és Katalin állítólag nem mindig eszik együtt a csemetékkel, mivel ezt szigorúan tiltja a szabályzat.

Darren McGrady volt királyi séf – aki korábban II. Erzsébet királynőnek és Diána hercegnének is főzött – elárulta, hogy a kicsik az ünnepek alatt, illetve a hivatalos vacsorákon nem ehetnek együtt a szüleikkel. Hogy miért?

McGrady szerint azért, hogy megtanítsák őket az udvarias társalgás művészetére. A királyi gyerekeknek tehát nagyon korán meg kellett tanulniuk, hogy mit lehet és mit nem, és ebbe beletartozik az is, hogy étkezések alkalmával elszakadjanak a szüleiktől.

Olvasd el ezt is! Vilmos csak akkor hajlandó a családdal karácsonyozni, ha Harryék távol maradnak

McGrady azt mondta, hogy a királyi gyerekek inkább a dadusaikkal esznek, és hozzátette:

A gyerekek mindig a gyerekszobában ettek, amíg elég idősek nem lettek ahhoz, hogy megfelelően viselkedjenek az étkezőasztalnál. A királyi óvoda nemcsak a fiatal királyi családok elméjének, hanem az ízlésüknek a nevelésére is szolgált. A dadus mindig kézben tartotta a menüt, és gondoskodott arról, hogy kiegyensúlyozott ételeket egyenek, amelyek nemcsak sok egészséges zöldséget tartalmaztak, hanem új, felnőtteknek való ételekkel is megismertette őket

A figyelmetekbe ajánljuk