Károly és Kamilla
Fotó: Shutterstock

Megható üzenetet írt Károly volt titkára haldokló édesanyjának

Amikor Károly még walesi herceg, Kamilla pedig walesi hercegné volt, volt egy közös helyettes magántitkáruk, Scott Furssedonn.


Most, III. Károly koronázása előtt, Scott a Good Morning Britain című műsorban tűnt fel Kate Garraway és Ben Shephard társaságában, ahol megosztott néhányat a sok szép emlék közül, amelyeket az új uralkodóval történő közös munkáról őriz.

Ha tovább olvasnál: Károly király fontos üzenetet hívta küldött a híveinek

Kate olyan pillanatokról kérdezte Scottot, amelyek szerinte „Károly védjegyei" voltak. Az egykori magántitkár a műsorvezetőnek azt mondta:

Ó, te jó ég, sok mindent fel tudnék sorolni, de van egy dolog, ami nagyon személyes számomra. Nem sokkal azután, hogy elkezdtem dolgozni, édesanyámnál halálos rákot diagnosztizáltak, és nagyon hamar elvesztettük őt.

Majd elmesélte, hogy Károly, aki alig ismerte őt, és soha nem találkozott az édesanyjával, küldött neki egy különleges kézzel írt levelet, amelyben elmondta, mennyire sajnálja, hogy beteg. Ezt a gesztust a főtitkár szerint másokkal is megtette, mert tudta, hogy rendkívüli pozíciót tölti be, amelyet arra használhat, hogy valódi változást hozzon az emberek életében.

Ez is érdekelhet: Károly király fontos üzenetet hívta küldött a híveinek

III. K\u00e1roly kir\u00e1ly

Fotó: Shutterstock

Scott azt is elmondta, hogy az első benyomása a királyról az volt, hogy „csodálatos a humorérzéke", és egy nagy adag „melegség" van benne. Ezek alapján Károly nagyon is hasonlít édesanyjára, a néhai II. Erzsébet királynőre.

Robert Hardman királyi életrajzíró például 2022 márciusában azt nyilatkozta:

Akik ismerik őt, azok a humorérzékét emlegetik, és azt, hogy ő egy nagyon vidám és pozitív ember.

Robert azonban egy kulcsfontosságú különbséget is megemlített Erzsébet és legidősebb fia között:

Míg a családból sokan, köztük Károly is, a szívük mélyén romantikusak, addig a királynő realista volt.

De ennek ellenére úgy tűnik, Károly uralkodóként képes lesz a folytonosság érzését megteremteni az Egyesült Királyságban, amelyről Erzsébet is híres volt.

Forrás: Marie Claire

A figyelmetekbe ajánljuk