III. Károly és felesége, Kamilla
Fotó: James Glossop - WPA Pool/Getty Images

Ezek a vendégek már biztosan jelen lesznek III. Károly koronázásán

III. Károly király és Kamilla királyné május 6-i koronázására 2000 vendég érkezik a Westminster-apátságba.


A királyi család magas rangú tagjai között számos híresség, színész és politikus is jelen lesz. A ceremóniát a canterburyi érsek fogja levezetni. Összegyűjtöttük az Independent segítségével az összes királyi családtagot és hírességet, akik megerősítették, hogy részt vesznek a király koronázásán.

1. Harry herceg

Harry herceg részt vesz édesapja és Kamilla királyné koronázásán, míg felesége, Meghan Markle otthon marad Kaliforniában két gyermekükkel, Archie-val és Lilibettel.

Ez is érdekelhet: Minden, amit tudunk Károly király koronázási hetéről

2. Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos trónörökösként feleségével, Katalinnal együtt lesz jelen, és valószínűleg egész nap közel lesz a királyhoz. Várhatóan gyermekeikkel, a kilencéves György herceggel, a hétéves Sarolta hercegnővel és a négyéves Lajos herceggel együtt követik majd az uralkodót és feleségét a királyi menetben.

3. Beatrice hercegnő és Eugenie hercegnő

Bár a király és a királynő úgy döntött, hogy Sarah Fergusont nem hívja meg a koronázásra, lányai, Beatrice és Eugenie hercegnő részt vesznek az eseményen, mivel ők a tizedikek és tizenegyedikek a brit trón várományosai között.

4. Zara és Mike Tindall

Zara Tindall, a néhai II. Erzsébet királynő unokája és III. Károly király unokahúga valószínűleg férjével együtt vesz részt a koronázáson.

5. Dame Joanna Lumley

Az Absolutely Fabulous sztárja Alastair Bruce, Kay Burley és Anna Botting tudósítókhoz csatlakozik Sky News híradójában, mint a híradó különleges vendége, miután részt vett a koronázási szertartáson. Lumley állítólag „közeli barátja" Károly királynak, és 2005-ben részt vett Kamillával tartott esküvőjén is.

Ha tovább olvasnál: Minden, amit Károly koronázásról eddig tudunk

Joe \u00e9s Jill Biden

Fotó: Nathan Howard/Bloomberg via Getty Images

6. Jill Biden

Joe Biden amerikai elnök nem vesz részt III. Károly király koronázásán, de felesége, Jill Biden jelen lesz. A Fehér Ház is megerősítette, hogy a first lady képviseli az Egyesült Államokat az eseményen.

7. Andrew Parker Bowles, a királyné volt férje

Három unokája, a 13 éves Gus és Louis Lopes, a 13 éves Freddy Parker Bowles, valamint dédunokaöccse, a 10 éves Arthur Elliot is jelen lesznek. Kisebbik nővére, a 74 éves Annabel Elliot és barátnője, a 68 éves Lansdowne márkinő is, valamint fia, a 48 éves Tom Parker Bowles és lánya, a 45 éves Laura Lopes.

Külföldi királyi résztvevők

A külföldi királyi családok tagjait is meghívják a szertartásra, ami ellen megy az eddigi hagyományoknak.

II. Albert herceg és Charlene monacói hercegnő, Willem-Alexander holland király és Maxima királyné, Fülöp belga király és Mathilde királyné, Carl XVI Gustaf svéd király és Viktória svéd koronahercegnő, valamint Jigme Khesar Namgyel Wangchuck bhutáni sárkánykirály és felesége, Jetsun Pema Wangchuck királyné mind jelen lesznek az eseményen. Naruhito császárt az ünnepségen Fumihito japán trónörökös és Kiko koronahercegnő képviseli.

Brit politikusok

A parlamenti képviselők és egyenrangú képviselők körében az év elején felháborodás tört ki, amikor bejelentették, hogy mindössze 20 parlamenti képviselő és 20 egyenrangú képviselő indul a szavazólapon a ceremónián való részvételért. Ez a szám azóta bővült.

Hétköznapi hősök

A király koronázására több mint 850 közösségi és jótékonysági szervezet képviselője kapott meghívást az Egyesült Királyság minden részéből. Magára a szertartásra több mint 450, a Brit Birodalomért Érdeméremmel kitüntetett személy kapott meghívást, elismerésül a hozzájárulásukért.


A figyelmetekbe ajánljuk