Károly király.
Jane Barlow-WPA Pool/Getty Images

Az emberek nagy része nem láthatja Károly koronázását – ez az oka

Elképzelhető, hogy a britek lemaradnak Károly király koronázási menetéről, mivel az útvonalat alaposan lerövidítették.


A királyi rajongóknak napokig kell majd táborozniuk annak reményében, hogy láthatják Károly királyt, miután a felvonulás útvonalát a néhai királynő ünnepi útjának mintegy negyedére, 1,3 mérföldre rövidítették.

Az újonnan megkoronázott uralkodó és Kamilla királyné a Westminster-apátságból a Parlament téren keresztül, a jól bevált útvonalon halad majd vissza.

Ez is érdekelhet: A királyi család tagját nem érdekli, hogy meghívják-e Károly koronázására

Ezután a Whitehallon, a Trafalgar téren, az Admiralty Arch-on keresztül és a The Mall-on keresztül haladnak vissza a Buckingham-palotába.

Ez az útvonal fordítottja lesz az apátsághoz vezető útvonalnak, de körülbelül negyedannyi hosszú, mint a néhai királynő öt mérföldes, London belvárosát megkerülő útja.

A szervezők az útvonal levágása ellenére nem tervezik, hogy jegy- vagy regisztrációs rendszert hozzanak létre az útvonalra.

Ez azt eredményezheti, hogy a királyi rajongóknak napokkal korábban tábort kell verniük abban a reményben, hogy megpillanthatják az új uralkodót.

Az egyik forrás azt ajánlotta, hogy „tervezzenek előre", ha Londonba utaznak a történelmi eseményre – írja a The Telegraph.

Forrás: Mirror


A figyelmetekbe ajánljuk