károly herceg és kamilla

Károlyt és Kamillát választották az Egyesült Királyság legbefolyásosabb embereinek

Károly herceget és Kamilla hercegnét a „legbefolyásosabb emberek az országban" címmel tüntették ki.


A Tatler frissen közzétett Social Power Index 2022 című kiadványa szerint a királyi pár népszerűsége minden eddiginél nagyobb mértékben emelkedett. Ami egy óriási fordulat, ugyanis kifejezetten népszerűtlenek voltak.

A megtisztelő cím Károly herceg és Kamilla számára az elmúlt egy év néhány sorsfordító pillanatára mutat rá. Először is, Károly herceg helyettesítette a királynőt a parlament állami megnyitóján. Másodszor pedig Erzsébet királynő hivatalosan is bejelenette, hogy szeretné, ha a cornwalli hercegné lenne a következő királyné.

73 életévével Károly herceg a leghosszabb ideig várakozó trónörökös címét is birtokolja, és amikor trónra lép, ő lesz a legidősebb brit uralkodó.

De máshol is próbálta erejét fitoktatni a trónörökös. Nemrégiben a Guardian és a BBC is közölt olyan állításokat, amelyek szerint a walesi herceg megpróbálta befolyásolni a kormányzati döntéseket, ami az alkotmányos monarchiát alkotó királyi család számára tilos. Egyszerűen fogalmazva, míg az uralkodó (II. Erzsébet királynő) az államfő, addig a jogszabályok meghozatalának és elfogadásának képessége a választott parlamentet illeti meg.

A figyelmetekbe ajánljuk