kamilla hercegné

Erzsébet királynő előtti tisztelete miatt viseli ezt az ékszert Kamilla királyné

Miközben a világ továbbra is II. Erzsébet királynőt gyászolja, családtagjai sokféle módon tisztelegnek előtte, többek között olyan tárgyak viselésével, amelyek sokat jelentettek neki. A szimbolizmus hihetetlenül fontos a királyi család számára, és ezt gyakran a ruházatuk és a kiegészítőik közvetítik.


Ennek megfelelően Kamilla gyászruhában követte a néhai királynő koporsóját az edinburghi Szent Giles-székesegyházba vezető úton, és egy korántsem átlagos ékszert viselt: egy gyémánt gyűszűvirágos brossot viselt, amelyet néhai anyósától kapott.

Egyébként maga II. Erzsébet királynő is gyakran küldött finom üzeneteket a nyilvánosságnak ékszerválasztásával. Például Donald Trump 2018-as állami látogatásán viselt egy olyan brossot, amelyet Barack és Michelle Obama ajándékozott neki, majd egy olyat, amely Kanada főkormányzójának ajándéka volt, végül pedig egy olyat, amelyet az anyakirályné viselt férje, VI. György temetésén. Mindhárom bross a szakértők szerint egyértelmű üzenet volt az egykori elnöknek.

Getty Images

Ami pedig Kamillát illeti, Károly herceggel 2005-ben kötött házasságot, és az idén nyáron tartott platina jubileumig nem volt teljesen világos milyen címet fog kapni férje esetleges trónra lépésekor. Azonban királynő bejelentette, hogy őszinte kívánsága az, hogy menye megkapja a királynéi címet.

Cornwall hercegnéjeként több mint 90 jótékonysági szervezetnek volt a királyi pártfogója, és az egyik legaktívabb királyi családtag. Főkirálynéként kétségtelenül folytatni fogja aktivista munkáját az olyan ügyek mellett és ellen, mint az egészségügy, a családon belüli erőszak és az állatvédelem.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk