II. Erzsébet királynő.

A királynő úgy döntött, hogy az egészségügyi problémái miatt nem vesz részt a húsvét előtti hétvégi ünnepségeken.


A Buckingham-palota megerősítette, hogy a 95 éves II. Erzsébet királynő egészségügyi problémái miatt idén nem vesz részt a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartott istentiszteleten.

Az idei nagycsütörtöki istentiszteletet a koronavírus-járvány miatti kétéves szünet után idén ismét megrendezik.

Az istentiszteletre nagycsütörtökön, azaz nagypéntek előtti napon kerül sor, és célja, hogy megünnepeljék azokat, akik hozzájárultak a helyi templomuk vagy közösségük fejlődéséhez.

A királynő úgy döntött, hogy nem vesz részt az eseményen, amikor a szertartásrendet nyomtatásba kellett volna adni, mivel jelenleg nincs túlságosan jó állapotban.

A királynő távollétében a walesi herceg és Cornwall hercegnéje, Károly herceg és Kamilla hercegné képviseli a királyi családot.

A hivatalos közleményben ez állt:

Ő királyi felsége, a walesi herceg és cornwalli hercegné képviselik Őfelségét, a királynőt a királyi mise alkalmával a windsori Szent György-kápolnában április 14-én, csütörtökön.

A királynő az utóbbi időben kénytelen volt kihátrálni királyi megbízatások alól, többek között a múlt havi nemzetközösségi istentiszteletről és más eseményekről is.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk