kisbagoly

Egy család karácsonyfáját választotta otthonának egy bagolyfióka – videó!

Az ünnepi hangulat megteremtése sok család életében meghitt rituálékat jelent: ilyen lehet a fények kiválasztása a házon belül vagy kívül, gyertyagyújtás, esetleg a karácsonyfa díszítése. Utóbbi kapcsán egy Kentucky államban élő család olyan díszítőelemet kapott a fával együtt, amelyre senki sem számíthatott: egy bagolyfiókát.


A különleges karácsonyfa tulajdonosa elmesélte új házi kedvencükkel való megismerkedésük történetét. A család a szokásos módon díszítette fel a fát, amely négy teljes napig állt a forgalmas nappaliban, mielőtt feltűnt volna valakinek a kis látogató.

Ez is érdekelhet: 10 érdekesség, amit még nem tudtál a karácsonyfáról

Három kutyám van, de mi is megállás nélkül használjuk ezt a szobát: tévézünk, a konyha is itt van, de semmi jel nem utalt rá

fejtette ki csodálkozva Michelle White.

Aztán a karácsonyfájukban lévő csillagról kiderült, hogy nem más, mint egy bagolybébi.

Bobby Hayes vette észre a család otthonába tevékenykedve, hogy a karácsonyfában valami szokatlanul mocorogni kezd.

A madár szó szerint itt ült egy alsó ágon, aztán tovább kúszott fel a fára. Több percbe telt, mire egyáltalán megtaláltam

– emlékezett vissza Hayes.

Ezt is nézd meg! Már 8 hónapja szökésben él Falco, a New York-i sztárbagoly

Miután készített néhány képet, hogy megmutassa másoknak, a szemfüles férfinak sikerült befognia a baglyot. Ezután biztonságban vissza is engedték a szabadba.

Az állat feltehetően keleti fülesbagoly (Megascops asio), egy egész évben gyakori faj, amelynek fészkei erdőkben és külvárosi területeken találhatók meg főleg. A madártani szakértők szerint hangjuk inkább nyüszítésre hasonlít, mint rikoltozásra.

Ez az eset pedig messze nem az első, amikor titokzatos vendégeket találnak a karácsonyfákon. 2020-ban például egy fűrészbagoly (Aegolius acadicus) több mint 300 kilométert tett meg egy fán utazva.

A figyelmetekbe ajánljuk