Karácsony.

3 tipp, amivel stresszmentesebb lehet a karácsony!

Ugyan a karácsonyi készülődés sokszor elképesztően stresszes lehet, vannak olyan módszerek, amelyekkel nyugodtak maradhatunk a szeretet ünnepén.


Ne támasszunk túl nagy elvárásokat!

Eugene Zhyvchik/Unsplash

Az ünnepi feszültségek sokszor abból adódnak, hogy a család egyik (vagy az összes) tagja teljesen irreális elvárásokat fogalmaz meg a karácsonnyal kapcsolatban.

Fontos észben tartani, hogy a karácsony elsősorban nem a méregdrága ajándékokról, és a 15 fogásos ünnepi vacsoráról, hanem a szeretetről és az összetartozásról szól.

Ennek okán nem szabad túl nagy elvárásokat támasztani az ünnep anyagi aspektusival szemben, mert ha így teszel, a végén jó eséllyel csalódni fogsz – írja a Bustle.

Dobd fel a hangulatod!

weston m/Unsplash

Ugyan a hétköznapok miatti stresszt nem feltétlenül lehet egy pillanat alatt elengedni, azonban karácsony idején számos olyan programon lehet részt venni, amely segítségével le lehet ereszteni a gőzt.

Erre a célra tökéletes lehet egy séta az ünnepi díszekbe öltözött városban, de ha egy kicsit adrenalindúsabb élményre vágysz, érdemes elmenni korcsolyázni is.

Állj ki magadért!

krakenimages/Unsplash

A karácsonyi vacsoraasztalnál sok esetben olyan témák is feljönnek, amely neked, vagy valaki másnak kellemetlen lehet, esetleg rosszul is eshet.

Ilyen esetekben udvariasan ugyan, de nyugodtan jelezd az adott családtagodnak, vagy barátodnak, hogy számodra ez a kérdéskör kellemetlen.


A figyelmetekbe ajánljuk