Kamilla
Chris Jackson/Getty Images

Erzsébet egyik legféltettebb kincsével tisztelgett a néhai királynő előtt Kamilla

Kamilla királyné nemrégiben II. Erzsébet királynő kedvenc tiaráját viselte. De mégis mit kell tudni a brit királyi ékszerkollekció egyik legfontosabb darabjáról?


A figyelmes rajongók nemrégiben egy izgalmas részletet vehettek észre Kamilla öltözékén: a királyné ugyanis a londoni a Mansion House-ban rendezett fogadás alkalmából az ikonikus Nagy Britannia és Írország lányai nevű tiarát viselte – írja a Telegraph.

II. Erzsébet kedvenc ékszerének története igen régre nyúlik vissza, ugyanis a Gerard által készített tiarát Károly király dédnagyanyja, Mária királyné kapta nászajándékba, 1893-ban.

V. György király felesége pedig sok évvel később, 1947-ben unokájának, Erzsébet hercegnőnek adományozta a tiarát, amikor a későbbi uralkodó összeházasodott Fülöp herceggel.

Ez is érdekelhet: Rangsorolták a királyi család legnépszerűbb tagjait – meglepő, ki lett a győztes

A belsős információk szerint a Nagy Britannia és Írország lányai lett Erzsébet kedvenc ékszere, mivel könnyű és kényelmes volt viselni.

Emellett a néhai királynő számtalan alkalommal viselte az ékszert, például a 25. születésnapja, és a koronázása alkalmából készült képeken is látható a diadém.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy Kamilla is „megtalálta magának” a fejdíszt, azonban a hozzáértők szerint nem kisajátítani akarja az ékszert, hanem ily módon tiszteleg Erzsébet előtt.

Kicsit meglepő érzés volt látni, hogy a Nagy-Britannia és Írország lányai tiarát 75 év után nem II. Erzsébet viseli, de Kamilla királyné már hónapok óta gondosan és tudatosan választja ki néhai anyósa kollekciójának fontos darabjait, amelyeket prominens alkalmakkor visel

– mondja Lauren Kiehna ékszertörténész, a The Court Jeweller szerkesztője.

A figyelmetekbe ajánljuk