justin bieber

Egy francia duó szerint kísérteties a hasonlóság az ő logójuk és Bieber új albumának borítója között, ráadásul Bieber stábja meg is kereste korábban a logójuk dizájnerét.


Amikor Justin Bieber bejelentette új albumát és nyilvánosságra hozta a borítóját, sokaknak egyből a Justice nevű francia tánczenei duó jutott eszébe. De nem csak azért, mert Justice lett a címe az új lemeznek, hanem a betűtípusa a keresztet formáló t-vel kísértetiesen hasonlított a franciák logójára. A kiadójuk még viccelődött is azzal, hogy tőlük lopták.

Ami viccnek indul, az villámgyorsan komolyra fordult. Ugyanis a Justice-nak is feltűnt a hasonlóság, ráadásul megtudták, hogy egyáltalán nem véletlen. Bieber stábja ugyanis megkereste kiadójukat, elkérve a logójuk tervezőjének elérhetőségeit. A tervezőt meg is keresték, annyit elárulva, hogy egy Bieber-projekthez szeretnék igénybe venni a munkáját. Próbált időpontot egyeztetni velük, de rögtön lógva hagyták.

baloldalt a Justice logója, jobboldalt Justin Bieber albumborítója

A francia duó 2008-ban Franciaországban, 2014-ben pedig az Európai Unióban is levédette a logóját, így küldött Bieber stábjának most egy bírósági felszólítást a borító jelenlegi formájának használata ellen. Mivel tudomásukra jutott, hogy nem véletlen a hasonlóság, felszólították a borító jelenlegi verziója használatának abbahagyására. Mivel az album ma megjelent, így vélhetően majd megállapodnak egy szép nagy összegben és peren kívül rendezik majd.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk