Joaquin Phoenix a Joker 2 bemutatóján
Fotó: Getty Images

Ezt gondolja valójában a Joker 2 befejezéséről Joaquin Phoenix

A 2024-es filmév egyik legmegosztóbb mozija a Todd Philips által rendezett Joker: Kétszemélyes téboly, amely a kasszáknál egyértelműen megbukni látszik. De vajon mit gondol minderről a főszereplő, Joaquin Phoenix? Vigyázat, spoilerveszély.


Utólag visszatekintve a Joker folytatása nagyjából úgy végződik, ahogy sokan elképzelték: Arthur Fleck halott, de öröksége tovább él.

A 2019-es és az idei filmben is a bohóc személyiségét sokkal fontosabb tényezőnek tekintették az alkotók, mint a smink alatt rejtőző, mentálisan sérült embert. A zárójelenet pedig ezt az állítást ugyancsak erősen alátámasztja.

Ez is tetszeni fog! A Joker 2 rendezője szerint a film elkészítése valóságos rémálom volt

A sok kritika ellenére a karaktert alakító Joaquin Phoenixnek tetszett a végkifejlet:

Van egy emberi melegség abban a jelenetben, ami jó. Csak arra gondoltam közben, hogy itt van ez a fiatalember, aki elmond nekem egy viccet, és ideges az egész helyzettől. Látom rajta, hogy frusztrált, és én meghallgatom őt.

A jelenet azon ritka pillanatok egyike, amikor Arthur Fleck együttérzést, sőt empátiát mutat, hiszen türelmesen megvárja, amíg ez a dadogó rab kiböki a poént, ahelyett, hogy elhajtaná magától.

Ez is érdekelhet! A Joker 2 rendezője szerint a film elkészítése valóságos rémálom volt

A rendezőnek is megvan a saját véleménye a befejezésről

Szerintem Arthur megbékélt a gondolattal, a küzdelemmel, hogy nem baj, ha önmagad vagy. És ez az, amivel mindig is küzdött. Szeretném azt hinni, hogy bizonyos értelemben békében halt meg, és hogy önmaga volt

nyilatkozta az IGN-nek adott interjújában Todd Philips.


Az október 3-a óta mozikban futó Joker: Kétszemélyes téboly című filmről írt krititánk itt olvasható.

A figyelmetekbe ajánljuk