Lots of books related to music, including one in the centre about the Punk Rock revolution.

Johnny Rotten a bíróságon próbálja megállítani a Sex Pistols-sorozatot

Danny Boyle sorozata némi bukkanóba ütközött, miután a banda frontembere perel azért, hogy ne használhassák a zenéjüket hozzá.


Az Oscar-díjas Danny Boyle (28 nappal később, Trainspotting, 127 óra, Gettómilliomos) következő projektje egy életrajzi minisorozat az FX csatornán a legendás angol punkbandáról, a Sex Pistolsról. A Pistol című sorozat Paul Cook dobos könyvén alapul, ami Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol címmel jelent meg.

Ugyanakkor most a projekt egy jó nagy bukkanóba ütközött, a banda énekese és frontembere, John Lydon, ismertebb nevén Johnny Rotten beperelte egykori bandatársait annak érdekében, hogy a széria ne használhassa a Sex Pistols zenéjét.

Azzal érvel, hogy neki is bele kell egyeznie abba, hogy használhassák a számaikat, ő pedig nem akar hozzájárulni, mivel a könyv, ami alapján a sorozat készül, szerinte hamis és negatív képet fest róla. Ezzel szemben Cook és a gitáros Steve Jones azzal érvvel, hogy bandák esetében ha a tagok többsésge beleegyezik, akkor nem muszáj minden egyes tagnak leokéznia a dolgot.

A hírek szerint pedig nem csak az eredeti alapítótag, Glen Matlock, de az őt váltó és korán életét vesztő Sid Vicious hagyatékát kezelő alapítvány is igenét adta a csatornának. Szóval Rottenen kívül mindegyik tag szeretné a sorozat megvalósulását. Annak függvényében, hogy kinek ítél majd a bíróság, akár a projekt megfeneklését is jelentheti ez.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk