John Lennon
Getty Images

John Lennon vécéjét kiállították a liverpooli múzeumban

A gyönyörűen kidolgozott, feltűnő kék-fehér virágmintájú porcelán vécé, amely egykor John Lennoné volt, mostantól a liverpooli Beatles Múzeumban tekinthető meg.

A rocklegenda vécéjét egy férfi adta kölcsön a múzeumnak ideiglenes kiállításra, aki 1989-ben 1000 fontot fizetett érte egy árverésen, miután Zájed bin Szultán Ál Nahján sejk megvásárolta Lennon egykori birtokát, és eladta a különböző relikviákat és emléktárgyakat.

Ez is érdekelhet: John Lennon tényleg utálta a jazz zenét?

A férfi felvette velünk a kapcsolatot, elmondta, hogy csak porosodik a házában, és megkérdezte, hogy nem szeretnénk-e kiállítani a múzeumban. Gondolkodtunk, mivel ilyeneket általában nem szoktunk kiállítani. De ki mondhatja meg, hogy mit kell és mit nem szabad bemutatnunk?

nyilatkozta a múzeum tulajdonosa, Roag Best, aki a Beatles első dobosának, Pete Bestnek a testvére, a BBC-nek, majd hozzá tette:

Azt hiszem, a múzeum látogatói azt fogják gondolni, hogy megőrültünk. De szeretjük feszegetni a határokat, így ez tökéletesen beleillik a képbe. Ez egy nagyon-nagyon puccos vécé, és valószínűleg ez a legdrágább az országban.

A vécé a Tittenhurst Parkban állt, ahol Lennon 1969 és 1971 között Yoko Onóval élt, és ahol a néhai Beatle megkomponálta az Imagine című slágerét. De a dal klipjét is a díszes rezidencián forgatták.

A figyelmetekbe ajánljuk