Macaulay Culkin a Reszkessetek betőrök című filmben

Joe Pesci így akart ráijeszteni Macaulay Culkinre a Reszkessetek betőrök forgatásán

A Chris Columbus rendezte film nemcsak a szórakoztató és szívet melengető karácsonyi történet miatt vált rendkívül népszerűvé, hanem a kiváló színészi alakításoknak is köszönhetően. Az egyik betörőt alakító Joe Pesci pedig elárult egy kulisszatitkot, amelyet a forgatáson vetett be, hogy minél hitelesebben tudja hozni karakterét.


Bátran kijelenthetjük, hogy a Reszkessetek, betörők! című film egybeforrt a karácsonnyal. A Macaulay Culkin által megformált Kevint a családja véletlenül otthon hagyta a karácsonyi utazás előtt. A talpraesett kisfiú kifejezetten élvezi a váratlan, felhőtlen szabadságot, ám két ügyetlen betörő, Harry ( Joe Pesci) és Marv ( Daniel Stern) ki akarja fosztani az üresnek hitt házat, Kevinnek pedig egy cél lebeg a szeme előtt: meg kell védenie az otthonát.

Ez is érdekelhet: Három karácsonyi Netflix-film, ami garantálja az ünnepi hangulatot

A film megjelenéséig Joe Pescit általában rosszarcú bűnözőként különféle maffiafilmekben láthatta a közönség. Épp ezért, hogy megőrizze kissé ijesztő megjelenését, egy trükköt alkalmazott a forgatásokon – számolt be a Far Out Magazine.

Macaulay nagyon kedves gyerek volt, és a korához képest nagyon profi. A forgatáson szándékosan korlátoztam a vele való interakcióimat, hogy megőrizzem a dinamikát a karaktere, Kevin és az én karakterem, Harry között

– mesélte a színész egy interjúban.

Pesci szerint ez fontos része volt a karakteralkotás folyamatának. A forgatás során amennyire csak lehetett, kerülte Culkint, mert nem akarta, hogy a képernyőn úgy tűnjön, mintha bármilyen módon is barátságban állnának.

A módszere mindenképpen kifizetődött, hiszen a Reszkessetek betörők minden idők egyik legnézettebb karácsonyi filmjévé vált, amit Pesci fantasztikus alakítása csak tetézett.

A figyelmetekbe ajánljuk