The Princess Switch 3 filmkép, Vanessa Hudgens és Will Kemp, Netflix
Fotó: Profimédia

A Netflix karácsonyi filmes univerzumának 6 rejtett részlete

Néhány évvel az első eredeti ünnepi filmje megjelenése után a Netflix egy egész karácsonyi univerzumot épített fel.A streaming szolgáltatás korábban megerősítette, hogy számos karácsonyi filmje a The Netflix Christmas Cinematic Universe, azaz a Netflix karácsonyi filmuniverzumának keretén belül játszódik, ami azt jelenti, hogy a filmek egymáshoz kapcsolódnak, gyakran említve egymást finom, bújtatott és nyilvánvaló módon egyaránt.

Megmutatjuk az összes filmes kapcsolat, amit a nézők eddig észrevettek a filmuniverzumban.

Ez is érdekelhet: Karácsonyi filmek azoknak, akik utálják a karácsonyt

​A karácsonyi lovag (2019) című filmben az egyik szereplő megnézi a Karácsony a vadonban (2019) című filmet.

Az egyik legfrissebb összekapcsolódás a streaming szolgáltatás két 2019-es ünnepi filmjét érinti.

A karácsonyi lovag című filmben Sir Cole (Josh Whitehouse) látható, amint Brooke (Vanessa Hudgens) tévéjén a Karácsony a vadonban egyik jelenetét nézi.

​Az Egy herceg karácsonyra (2017) című filmből ismert Aldovia is szerepel A karácsonyi lovagban.

Ez a rejtett utalás a film későbbi részében történik, amikor Brooke húga, Claire (Emmanuelle Chriqui) mesél a lányának egy makkdíszről Aldoviából − ez ugyanaz a királyság, amelyet Amber királynő és Richard király uralnak az Egy herceg karácsonyra franchise-ban.

A nagymamád és a nagypapád ezt az aldoviai útjukon szerezték

− mondja Claire a filmben.

Hasonló témában: Négy karácsonyi horrorfilm, ha a szeretet ünnepén kicsit borzonganál

​A Karácsonyi cserebere (2018) két másik Netflixes ünnepi filmet is megmutat.

Vanessa Hudgens a Kar\u00e1csonyi cserebere c\u00edm\u0171 Netflix-film egyik jelenet\u00e9ben

Fotó: Profimédia

A Karácsonyi cserebere című filmben Kevin (Nick Sagar) elmegy kiválasztani egy ünnepi filmet, amit ő és Lady Margaret (Hudgens) megnéznek, a The Christmas Inheritance (Karácsonyi örökség, 2017) című filmet továbblapozza, és az Egy herceg karácsonyrát választja.

Kevin, aki azt hiszi, hogy Lady Margaret Stacy (szintén Hudgens alakítja), rámutat, hogy az Egy herceg karácsonyraStacy kedvenc filmje.

​Az adventi naptár (2018) című filmben még két Netflix-filmet is láthatunk.

A filmben Abby (Kat Graham) megnyitja a Netflixet, és lemond az Egy herceg karácsonyra streameléséről a TheChristmas Inheritance (Karácsonyi örökség, 2017) című filmet választva inkább.

Ez az adventi naptárának 18. napján történik.

​A Karácsonyi cserebere című filmből ismert királyságra utal az Egy herceg karácsonyra: A királyi bébi (2019).

A sorozat harmadik filmje, az Egy herceg karácsonyra: A királyi bébi több utalást is tartalmazott A hercegnőcsere Belgravia királyságára, többek között mutat egy térképet, amely szerint ez Aldovia egyik szomszédos országa.

Egy másik jelenetben Penglia királynője, Ming (Momo Yeung) hallható, amint Amber királynőnek (Rose McIver) elmondja, hogy a királyi család tagjai Belgraviában már jó ideje osztályukon kívül házasodnak. Ez egyben egy odakacsintás a Karácsonyi csereberére is, ahol Edward belgrádi herceg (Sam Palladio) vette feleségül a pék Stacy-t.

Az Egy herceg karácsonyra királyi családtagjai részt vesznek a koronázáson a Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás (2020) című filmben.

Amber (Rose McIver), Richard (Ben Lamb) és az Egy herceg karácsonyra című filmből ismert kisbabájuk részt vesznek Margit koronázásán a második Karácsonyi cserebere filmben.

Néhány rajongót összezavart, mert az első Karácsonyi cserebere filmben megtudtuk, hogy az Egy herceg karácsonyraStacy kedvenc filmje. Margaret is megnézi a filmet. Ez azt jelentené, hogy a Netflix univerzumában az Egy herceg karácsonyra egy dokumentumfilm, nem pedig egy kitalált romantikus komédia. Vagy egyszerűen csak áttöri a negyedik falat.

Forrás: Insider

A figyelmetekbe ajánljuk