Jimmy Kimmel az Oscaron

Oscar 2023: Will Smith pofonján viccelődött Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel volt a 95. Oscar-díjátadó házigazdája. A népszerű műsorvezető pedig már a nyitó monológja során sem fogta vissza magát, ugyanis többször is utalt a Chris Rock és Will Smith közötti vitatott pillanatra.


A tavalyi Oscar-gála egyik legtöbbet emlegetett és legszürreálisabb pillanata volt, amikor Will Smith felpofozta a humoristát, miután az a felesége, Jada Pinkett Smith hajára tett gúnyos megjegyzéseket.

Ez is érdekelhet: Oscar 2023: történelmi pillanatok és célba ért színészek az idei díjátadón

És úgy tűnik, hogy ez még mindig beszédtéma Hollywoodban, hiszen Kimmel a műsort a pofonra utaló megjegyzésekkel kezdte:

Adjatok egy percet, biztonságba helyezem magam

– majd hozzátette:

Öt ír színészt jelöltek ma este, ami azt jelenti, hogy az esélye egy újabb színpadi küzdelemnek jócskán megnőtt. Ha bárki erőszakoskodni mer, azt a legjobb színész Oscar-díjával jutalmazzuk, és megengedjük, hogy mondjon egy 18 perces beszédet. De komolyra fordítva a szót, az akadémia összerakott egy válságstábot. Ha bármi kiszámíthatatlan vagy erőszakos dolog történik, csak maradjatok a helyeteken és egyáltalán ne csináljatok semmit. Esetleg még meg is ölelhetitek az agresszort.

Getty Images

Az Akadémia egyébként tíz évre eltiltotta Will Smitht az Oscar-gálán való részvételtől. A döntést pedig egy héttel azután hozták meg, hogy Smith kilépett a Filmakadémia tagjai közül.

Chris Rock tavaly nyáron így számolt be a kínos történetről:

Aki azt mondja, hogy a szavak fájnak igazán, azt még sosem vágták rendesen pofán. Igen, fájt, de megráztam magam, és másnap mentem dolgozni. Egy karcolás miatt nem megyek kórházba.

Majd hozzátette, hogy nem érzi magát áldozatnak.

A hollywoodi sztárok részéről azonban vegyes volt a reakció, még annak ellenére, hogy Smith többször is bocsánatot kért, mind az estén, mind pedig az eseményt követően, ami miatt végü le is mondott az Oscar-akadémia tagságáról.

(Marie Claire)

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk