Művészek ajánlanak olvasnivalót neked izoláció témára

A koronavírus-járvány következtében az elmúlt egy évben elég sok izolációban volt részünk. Most művészek olyanokat ajánlanak, amik nekik segítettek ebben az időszakban.


A new yorki WHAAM! kulturális klub a New Reader nevű online könyvtárral összefogva felkértek egy halom művészt, hogy válasszanak egy-egy könyvet, ami személyesen segített nekik a járvány alatt. Pontosabban feltették nekik azt a kérdést, hogy mi az, ami visszatért az életükbe az izoláció során, majd az erre adott válasz egy könyv kellett legyen némi magyarázattal.

A felkért művészek között volt például Arca elektronikus zenei producer és hyperpop előadó, akinek tavalyi lemezét az év legjobbjai közé soroltuk. Ő magát nem meghazudtolva Ursula K. Le Guin kultikus sci-fijét, az 1969-ben megjelent A sötétség balkezét ajánlotta. Az indoklása pedig úgy szólt, hogy az izoláció során visszatért az életébe az érzése, hogy valami nagyobbnak a része.

A Reading Roomsra keresztelt válogatás egy fizikai könyvtárban is megnyitotta kapuit, ahova foglalhat időpontot bárki, aki New Yorkban tartózkodik. Ugyanakkor biztosítanak listát különböző könyvboltokhoz, ahol beszerezhetők az ajánlások. Emellett pedig természetesen online is hozzáférést biztosítanak a könyvtárhoz, méghozzá erre a linkre kattintva.

(Forrás: Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk