Good Will Hunting (1997)
Fotó: Imdb

Új év, új te? 5 inspiráló film, ami az élet lehetőségeiről szól

Január közepére a legtöbben feladjuk újévi fogadalmainkat, és visszatérünk régi szokásainkhoz, melyek már a tavalyi esztendőben sem elégítettek ki minket. Pedig ilyenkor nem kellene mást tennünk, csak inspirációt keresnünk. Hogy mik lehetnek ezek? Beszélgetések, könyvek vagy akár filmek. Utóbbiból mutatunk most ötöt.



Minari – A családom története (2020)

A Minari egy koreai család életének új fejezetét örökíti meg, amikoris mezőgazdálkodási céllal letelepednek Arkansasban. A Jacob (Steven Yeun) és Monica (Yeri Han) által vezetett család össze- és kitartását a legkülönbözőbb akadályok teszik próbára. Nemcsak a szülők vándorolnak keresztül a farmélet kihívásain, hanem gyermekeik, David (Alan Kim) és Anne (Noel Cho) is kénytelenek alkalmazkodni a vidéki közösségben élő gyerekek életéhez. A hatszoros Oscar-jelölt dráma remekül mutatja be az érzelmek és a kemény munka hullámvasútját.

A film elérhető az HBO Max-on.

Ezt is nézd meg! 5 kihagyhatatlan film, ami januárban érkezik az HBO Maxra

Itthon, édes otthon (2014)

Nem csupán a – többek között Jason Bateman, Adam Driver, Tina Fey és Jane Fonda nevével fémjelzett – színes szereplőgárda miatt érdemes megnéznünk az Itthon, édes otthon című 2014-es dramedyt. Az egyszerre vicces és megható film története egy temetés körül forog, ahol négy testvér gyűlik össze, hogy végső búcsút vegyenek édesapjuktól.

Az együtt töltött hét során azonban mindenkinek szembe kell néznie múltjával és jelenével. A film optimista hangulata árasztja magából a gondolatot, miszerint mindig túl lehet és túl kell lépni a sérelmeken, és előre kell tekinteni.

Ez is érdekelhet: Varázslók és gyilkosság: 5 film az esős napokra

Vadon (2014)

A Vadon egy túlélés története, amely Reese Witherspoon által játszott Cheryl Strayed igaz sztoriját követi nyomon, amint elindul egy közel 1800 kilométeres túrára. A lány édesanyja halálát követő lefelé tartó életviteléből akart kiszakadni, amikor megkezdi a lelki gyógyírnek is szánt úton. Stryed igyekezete és kalandja egyszerre mutatja meg az emberi elhatározások és a természet gyógyító erejét.

A film elérhető a Disney+-on.

A boldogság nyomában (2006)

Egy másik igaz történeten alapuló film a Will Smith főszereplésével készült A boldogság nyomában azt mutatja be, hogy akármennyire is személytelen mai felgyorsult világunk, a jobb életért tett erőfeszítések kifizetődnek és új lapot nyithatnak életetünkben. A történet egy egyedülálló apát követ, aki a nap minden másodpercében azért küzd, hogy hajléktalanná válása után talpra álljon, és a lehető legjobban nevelje kisfiát. Ha inspiráló alkotást kell mondani, minden bizonnyal sokaknál ez áll a lista első helyén.

Good Will Hunting (1997)

A film, ami az akkor 25 és 27 éves Ben Affleck-Matt Damon párosnak elhozta az aranyszobrot. És az a mozi, amelynek tóparti jelenetében a filmtörténet egyik leginspirálóbb beszédének lehetünk szem- és fültanúi. A Good Will Hunting egy érzelmekben gazdag dráma, amelyhez bátran fordulhatunk, ha az élet is választás elé állít minket. Will (Matt Damon) története egy elkallódni látszó tehetséges fiatalt mutat be, akit a Robin Williams által alakított Sean támogat mint pszichológus. A történetük során mindkettejük múltját és jövőjét megismerjük, továbbá azt is, milyen hatással tudnak egymásra lenni, mint bizonyos szempontból egy egy csónakban evező sorstársak.

A film elérhető a Netflixen.

A figyelmetekbe ajánljuk