HBO Max logó
Fotó: Shutterstock
Összeolvad az HBO Max és a Discovery+

5 kihagyhatatlan film, ami januárban érkezik az HBO Maxra

2024-ben is megannyi mozipremier várható, de nappalinkban ülve is rengeteg szuper alkotást nézhetünk a különböző streamingplatformokon. Az alábbi listában mutatunk öt tavalyi filmet, amely januárban már fel is kerül a HBO Max kínálatába.


Barátnőt felveszünk – január 12.

Jennifer Lawrance pályafutására nem jellemző, hogy sok vígjátékban vállalna főszerepet. Ez alól üdítő kivétel a Barátnőt felveszünk, ahol egy olyan pénzre szoruló nőt alakít, aki bevállalja, hogy egy tehetős család etyke fiával randizzon, felkészítve őt az egyetemi évekre, valamint az azzal járó felnőtt életre. Az Oscar-díjas színésznőnek remekül áll ez a könnyedebb karakter, míg mellette az első filmjében feltűnő Andrew Barth Feldman is tökéletesen alakítja a megilletődött fiút, kapcsolatuk pedig egyszerre kedves és élettel teli.

Ez is érdekelhet: 8 film 2024-ből, amire már most megvennénk a mozijegyünket

Gyilkos a galériában – január 19.

A Gyilkos a galériában – ahogy a cím is mutatja – egy festővé vált bérgyilkosról szól, amely egyszerre nyúl a krimi műfaji elemekhez, mindemellett pedig a modern művészet felé is kritikusan áll. Az érdekes alapötletet még izgalmasabbá teszi a szereplőgárda: feltűnik benne Samuel L. Jackson, és egy anya-lánya páros is, Uma Thurman és Maya Hawke személyében.

Sisu – január 26.

Ebben a skandináv akciófilmben egy aranyásó feltár egy hatalmas lelőhelyet. Ahhoz azonban, hogy ezt pénzzé tudja tenni, több száz kilométert kell megtennie lóháton. De adódik még egy probléma. A környéken ólálkodó, épp hazafelé tartó náci hadsereg beleköt a főhősbe. A kialakult konfliktust a nem túl bőbeszédű Aatami (Jorma Tommila) a sisu, azaz a finn öntudatot és elszántságot veti be, és végiggázol ellenségein.

Ezt is nézd meg! Öt 2024-ben érkező új sorozat, amire nem győzünk várni

Reality – január 26.

Az Eufóriából ismert Sydney Sweeney főszereplésével készült tárgyalótermi dráma a 2016-os amerikai választásokat és az azt befolyásolni kívánó orosz beavatkozást járja körbe. A történet szerint egy volt amerikai hírszerzési szakembert elítélnek, amiért egy e-mail révén jogtalanul adott ki kormányzati információkat a médiának.

Háromezer számozott darab – január 26.

A listában szerepel egy izgalmas felépítésű és aktuális témával foglalkozó magyar alkotás is. A Háromezer számozott darab Császi Ádám rendező műve, amelyben egy színházi darab körülményeit láthatjuk, ami öt nehéz sorsú roma fiatal életét mutatja be.

A film viszont nem egyszerűen a darabot tárja elénk, hanem annak hátterét is. A társulatot ugyanis meghívja egy elismert német fesztivál, ahol az önmagukat alakító roma színészek szembesülnek az őt ért előítéletekkel.

A figyelmetekbe ajánljuk