Indiana Jones.

Az Indiana Jones legendás jelenetét a forgatáson improvizálták, de nem mindenkinek tetszett az ötlet

Indiana Jones-filmek egyik legemlékezetesebb jelenetét egy furcsa improvizáció szülte, ez azonban nagyon nem tetszett a forgatókönyvírónak.


Aki szereti az Indiana Jones-filmeket, biztosan emlékszik Az elveszett frigyláda fosztogatói azon jelenetére, amikor a főhős szembe találja magát egy kardforgatóval Kairó utcáin.

Az addigra már fáradt és meggyötört Jones azonban nem habozott, elővette a revolverét és lelőtte az ellenfelét, hogy tovább folytathassa a küldetését.

Ez is érdekelhet: 4 film, ami alaposan leszerepelt a mozipénztáraknál 2023-ban

A Slash Film szerint mint utólag kiderült, a forgatókönyvben egy több oldalas bonyolult harcjelenet volt megírva, a forgatáson azonban egy érthető okra hivatkozva lerövidítették a scriptet.

Rosszul voltam, és emellett addig a pontig folyamatosan azon aggódtam, hogy rajtam volt ez a fegyver, amit soha nem húztam elő. Szóval azt mondtam Steven-nek (Steven Spielberg, a rendező – a szerk.): >> Miért nem lőjük le azt a sz..házit?<< Ő azt mondta: >> Oké. <<. Ő is készen állt arra, hogy kijusson onnan. Így jött létre az a jelenet

– mesélte a főszereplőt alakító Harrison Ford egy interjúban.

Ez egy meglehetősen praktikus megoldásnak tűnt, sőt, mint utólag kiderült, a stáb is nagyon örült neki, egy valakit leszámítva.

A film forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan szerint ugyanis továbbra is úgy gondolta, hogy ez a mozzanat nem illett bele a főszereplő karakterébe.

Ez a változtatás nagyon népszerű volt, de engem zavart. Szerintem túl brutális volt a film többi részéhez képest. Sosem örülök annak, ha emberek megöléséből viccet csinálnak. Steven sokkal jobban ráérez a populáris ízlésre, mint én

– mondta az író a Steven Spielberg: A Biography című könyvhöz készült interjúban.

A figyelmetekbe ajánljuk