Károly herceg egy tó mellett sétál.
Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

A korona új évada nagyon rosszkor jön Károlynak a szakértők szerint

A korona ötödik évada csak novemberben jelenik meg a Netflixen, de már a premier előtt felkavarta az állóviz

A királyi család a korábbi évadok okán a hírek szerint nem túl elégedett a sorozattal, és kissé tartanak attól, hogyan reagál a közvélemény a következő évadra. Ez utóbbi különösen ellentmondásos a királyi bennfentesek körében, mivel nagyon erősen összpontosít Károly és Diána hercegné házasságának felbomlására, ami az új király nemrégiben történt trónra lépése okán kifejezetten problémás lehet.

Ez nem is jöhetett volna kényesebb időpontban az új király és hitvese, a királyné számára, különösen, mivel a közvélemény szemében most egy kiemelt polcon vannak. Van egy olyan érzésem, hogy a Netflix olyan eseményeket piszkál, amelyek 30-40 évvel ezelőtt történtek, de még mindig kényesek az érintettek számára. A legrosszabb elem a királyi család számára az, hogy világszerte emberek milliói fogják nézni a sorozatot, és kevésbé drámaként, sokkal inkább egyfajta dokumentumfilmként tekintenek majd rá. A Windsorok iránti figyelem pedig nem is lehetne nagyobb, hiszen alig néhány hét telt el II. Erzsébet királynő temetése óta, és a király koronázása előtt állunk.

– mondta egy tévés bennfentes a The Sunnak.

Mindez azután történt, hogy Dickie Arbiter királyi szakértő „ízléstelennek" bélyegezte a szériát, amiért az bemutatja a néhai Fülöp herceg barátságát Penelope Knatchbullal, akivel a pletykák szerint viszonya volt.

Királyi bennfentesek is gyorsan emlékeztették a közönséget, hogy ne vegyék készpénznek azt, amit a sorozatban látnak. Egy magas rangú királyi forrás korábban „drámának, nem dokumentumfilmnek" nevezte a sorozatot.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk