Hugh Grant
Universal Pictures

20 éves lett az Igazából szerelem – 5 érdekesség, amit csak a hardcore rajongók ismernek

Nehéz elhinni, de már több mint 20 évvel ezelőtt jelent meg a valaha készült egyik legsikeresebb karácsonyi film, az Igazából szerelem. A nem akármilyen évforduló kapcsán pedig 5 olyan érdekességet szedtünk össze, amiről eddig nem is hallottunk.


Okos színészválasztás

A rendező,Richard Curtis bevallottan nagyon figyelt arra, hogy ne csak szupersztárokat, hanem feltörekvő csillagokat is szerepeltessen a moziban.

Jó példa erre, hogy Liam Neeson és Hugh Grant mellett például Chiwetel Ejiofor és Keira Knightley is komoly szerepet kapott a filmben.

Knightley-val ráadásul a rendezőnek volt is egy vicces sztorija, ugyanis a színésznő nem volt túl lelkes a következő szerepével kapcsolatban.

Keirának ez még csak a második filmje volt, és emlékszem, hogy forgatás közben beszéltem vele, és megkérdeztem, mit csinál legközelebb, mire ő azt mondta: >> Ó, ez szörnyű lesz, és valószínűleg szörnyű hibát követtem el, de megcsinálom ezt a kalózfilmet (A Karib-tenger kalózai – a szerk.), de legalább néhány hónapig jól fogok szórakozni a napon <<

– mesélte Curis egy 2013-as interjúban.

Mégis kinek kézírása látható az ikonikus „plakátos jelenetben”?

A film egyik, ha nem a legismertebb jelenete az, amikor a Markot játszó Andrew Lincoln odamegy Knightley-ék házához, és feliratokkal a kezében titokban szerelmet vall a nőnek.

Mint egy interjúban kiderült, ezekre a táblákra valóban Lincoln írta rá a mondatokat, azonban kellett neki egy kis segítség, mivel közel sem írt olyan szépen, mint azt gondolta.

Valójában az lett a vége, hogy a kellékesek vonalvezetésére kellett ráírnom, így ez az én kézírásom, de egyfajta ceruzasablonnal alatta

– mondta Lincoln.

Ez is érdekelhet: Az Igazából szerelem rendezője keményen kritizálta a saját filmjeit

Az a fránya pattanás...

Keira Knigtley a mozi munkálatai során még csak 17 éves volt, az emberrel a kamaszkora során pedig előfordul, hogy pattanásos lesz az arca.

Ez azonban egy filmforgatás során igen kellemetlen lehet, így jött képbe a színésznő filmbéli mára legendássá vált kalapja.

Volt egy hatalmas folt a homlokom közepén. Ez a probléma azzal, hogy 17 éves vagy és filmekben játszol! Hatalmas volt, így nem volt más választásom, mint hogy találjak egy kalapot, amivel eltakarhatom, mert nem volt olyan világítás vagy smink, ami elfedte volna

– emlékezett vissza Knightley a BBC Radio 1-nek 2018-ban.

Hugh Grant nem volt oda a táncos jelenetért

Ki ne emlékezne arra a jelenetre, amikor Hugh Grant a brit miniszterelnököt alakítva egy rendkívül vicces táncjelenetet adott elő? Mint utólag kiderült, a színész kézzel lábbal tiltakozott ellene.

Láttam a forgatókönyvben, és azt gondoltam: >> Hát, utálom ezt csinálni <<. Egyáltalán nem volt kedvem táncolni, nemhogy próbálni. ... A mai napig sokan vannak – és én egyetértek velük –, akik szerint ez a valaha filmre vitt leggyötrelmesebb jelenet. Aztán vannak, akiknek tetszik. De meg kell adnom magamnak ezt az elismerést ... az én ötletem volt, hogy az a titkárnő hölgy elkapjon. Zseniális

– mondta Grant.

Bill Nighy azt sem tudta, hogy őt castingolják a filmhez

Az idősödő rocksztárt alakító Bill Nighy egyes sorai a mai napig visszatérő poénként röppennek fel számos karácsonyi asztaltársaságnál, azonban a színész úgy került be a filmbe, hogy nem is tudta, hogy épp őt nézik meg a szerepre.

Szívességből elmentem a forgatókönyv olvasópróbájára a nagyszerű casting igazgató, Mary Selway kérésére, aki már régóta próbált engem bejuttatni egy filmbe. Azt hittem, egyszerűen csak azért hív, hogy segítsek neki hangosan felolvasni a forgatókönyvet, és őszinte meglepetésemre megkaptam a munkát

– mesélte Nighy 2013-ban a The Daily Beastnek.

Forrás: ITT

A figyelmetekbe ajánljuk