helen mirren

Egy igazi hollywoodi villa: nyerj betekintést Helen Mirren otthonába

Egészen pontosan egykori otthonába, ugyanis a színésznő és a férje árulja lenyügöző villáját.


Helen Mirren és férje, Taylor Hackford még a 80-as években vették meg első közös otthonukat: egy 100 éves spanyol koloniál stílusú villát Los Angelesben. Most, pedig több évtizedes tulajdonlás után a házaspár készen áll arra, hogy megváljon a mesés birtoktól.

Az eredetileg a 20. század elején épült ingatlan hat és fél hektáron fekszik a Runyon Canyon Park közelében. A mintegy 11 ezer négyzetméteres terület egy öt hálószobás főépületből és egy különálló, három hálószobás vendégházból áll. A villához óriási medence és egy ötállásos garázs is tartozik. A háznak 1911 óta mindössze négy tulajdonosa volt, akik mindannyian a filmiparban dolgoztak.

Ez is érdekelhet: A legelképzelhetetlenebb helyen épül a legújabb Playboy-villa

Profimedia

Mindig is nagyon szerencsésnek éreztük, hogy ez a ház miénk lehet. Illetve az a tény, hogy az emberek, akik itt éltek, mind Hollywoodban dolgozó művészek voltak még izgalmasabbá teszi

– mondta Hackford a Wall Street Journalnak 2021 júliusában.

Profimedia

Egykori lakói között van Dustin Farnum, a némafilmek korszakának sztárja, akiről köztudott, hogy ő volt a ház eredeti tulajdonosa. Ezután Mark Hellinger író-producerhez került, majd később a színésznő és a legelső női executive producer, Gail Patrick tulajdona lett.

Maga a villa nagyon privát, az óriási kapuk mögött egy hosszú, kanyargós feljáró végén lehet megközelíteni, ami előnyös kialakítás, pláne ha a következő tulajdonos is egy híresség lesz.

Profimedia

A belső térben néhány kiemelkedő funkció közé tartozik a hatalmas, faburkolatos könyvtár és bár, valamint egy 10 fő befogadására alkalmas étkező. A nappalit kandallóval díszítették, és ebből társalgóból nyílik egy hatalmas terasz is, ami a forró nyári estéken kiváló helyszín lehet egy jéghideg frissítőhöz.

Az ingatlan a régi Hollywoodot idézi meg, és az, hogy építése óta mindössze négy tulajdonosa volt, akik mind befolyásos hollywoodi személyiségek voltak, még inkább megerősíti ezt.

– nyilatkozta Stephen Apelian, a Coldwell Banker Realty ingatlanügynöke, aki hozzátette, hogy a ház kikiáltási ára 16,9 millió dollárba (körülbelül 6 milliárd forint) fog kerülni.

A figyelmetekbe ajánljuk