Így élt a német divatmogul  –  nyerj bepillantást a Karl Lagerfeld egykori otthonába

Így élt a német divatmogul  –  nyerj bepillantást a Karl Lagerfeld egykori otthonába

Bár a legendás tervező 2019-ben elhunyt, úgy tűnik, hogy Párizs melletti, kifogástalanul berendezett villája úgy maradt, ahogyan hagyta.


Karl Lagerfeld vázlatfüzete készenlétben az egyik féltve őrzött íróasztalán pihen, de remek kávés könyv variációk is találhatóak egykori nappalijában. Ha a divatcár valamiről ismert volt, az egyértelműen a jó ízlése, és ez nyilvánvalóan az otthonára is kiterjedt.

A lent látgató Vogue videójában látható lakás mellett Lagerfeldnek Párizsban és Monacóban is voltak rezidenciái. Az ingatlanjaiban található, összeállított hagyatéka – a műtárgyaktól kezdve a bútorokon át a híres, egyedi készítésű bőrkesztyűig – készen áll a továbblépésre.

A Sotheby's ugyanis több mint ezer tételt biztosított Lagerfeld személyes kincseiből egy mérföldkőnek számító aukcióra, amely ezen a héten Monacóban, majd Párizsban, végül Kölnben kezdődik (az online licitálás azonban már megkezdődött).

Az árverésre kerülő tételek között milyen kincsek szerepelnek? Goyard bőröndök, Bruno Paul kanapé garnitúrája, Takashi Murakami portréja, valamint a tervező szeretett macskájának, Choupette-nek egy külön megrendelésre készült szobra.


A figyelmetekbe ajánljuk