Meghan és Harry
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A beceneveknek nagy hagyományuk van a királyi családban

A hátuk mögött így hívják Harryt és Meghant a királyi családban

A brit királyi családra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint akiknek az életét a szabályok, az udvari protokoll és a legkülönfélébb etikett elvárások határozzák meg. Ez igaz is, de bizonyos szempontból ők is csak egy hétköznapi família, így náluk sem ritka, hogy vicces, nem mindennapi becenevekkel illetik egymást. És bár annak ellenére, hogy már nem látnak el királyi teendőket és szinte egyetlen családtagjukkal sem állnak szóba, ez alól Harry herceg és Meghan sem számít kivételnek.


A beceneveknek nagy hagyománya van a brit királyi családban. A néhai II. Erzsébet királynőt például Lilibeth-nek nevezte szinte minden rokona, míg Diana a nagyobbik fiát, Vilmos herceget egyszerűen csak vombatnak hívta. A Marie Claire beszámolója szerint ezeket a neveket elsősorban csak a famílián belül használják egymásra és csak a legritkább esetben osztják meg ezeket a nagyközönséggel.

Katalin, Vilmos, Harry \u00e9s Meghan

Katalin és Vilmos, valamint Harry és Meghan ugyanúgy kapott álnevet a biztonságiaktól

Fotó: Getty Images

Vannak azonban olyan becenevek is, amiket nemcsak a családtagok, de a személyzet és a biztonsági szolgálat is előszeretettel használ. Utóbbiak természetesen nem azért aggatnak különböző neveket a királyi család tagjaira, mert kedveskedni szeretnének nekik, hanem pusztán azért, hogy biztonságosabban beazonosíthatóak legyenek.

Ajánljuk figyelmedbe! Harry és Meghan ezért változtatta meg a gyerekeik nevét

Ezek a kódnevek attól függően változnak, hogy az adott személy épp milyen királyi titulust visel.

Katalin és Vilmos, mielőtt megkapták a walesi hercegi pár címet, Sussex hercege és hercegnéje voltak, aminek angolul a rövidítése DC volt. Ezért a biztonságiak ebből a két kezdőbetűből alakítottak ki nekik két teljesen kitalált nevet: Vilmost Danny Collinsnak, Katalint pedig Daphne Clarknak nevezték.

Miután Károly király trónra lépett, a sussexi herceg és hercegné címet Harry és Meghan kapta meg, a névválasztás pedig ugyanúgy zajlott, ahogy Katalin és Vilmos esetében.

Harry a David Stevens, míg Meghan a Davina Scott álnevet kapta a biztonsági szolgálat embereitől.

A figyelmetekbe ajánljuk