György herceg
Fotó: Getty Images

György herceg a napokban ünnepli a tizenegyedik születésnapját

Obamától kapott ajándékot, Federerrel teniszezett: 5 érdekesség a születésnapos György hercegről

A brit trónöröklési rendben jelenleg második helyen álló György herceg a napokban ünnepli a tizenegyedik születésnapját, amit természetesen hatalmas partival ünnepelnek meg a királyi családban. Az Egyesült Királyság jövendőbeli uralkodójának élete cseppet sem átlagos, de sok szempontból ő is pont olyan, mint bármelyik 11 éves kisgyerek: gitározik, imádja a carbonara spagettit és rajong az állatokért. A születésnapos herceg tiszteletére most összegyűjtöttünk öt meglepő tényt Vilmos és Katalin legidősebb gyermekéről.



Obamától kapta az első születésnapi ajándékát

Mi sem bizonyítja jobban, hogy György már a születésétől fogva különleges életet él, mint az, hogy a legelső születésnapjára az épp akkor regnáló amerikai elnöktől, Barack Obamától is kapott ajándékot? Az elnök egy olyan hintalovat küldött a hercegnek, melybe az elnöki címer van belevésve, de ez még nem minden!

Ez is érdekelhet! Királyi protokoll: 2025-től György herceg nem utazhat együtt a családjával

A Time információi szerint Obama egy lovaspóló-ütőt is ajándékozott Györgynek, amit egy, a Fehér Ház kertjében álló tölgyfából faragtak ki.

Imádja a pókókat és a traktorokat

Katalin és Vilmos mindig is büszkén vállalták azt, hogy a körülményekhez képest igyekeznek a lehető legátlagosabb módon nevelni a gyermekeiket. Tökéletes példa erre az, amit egy eseményen a walesi hercegné osztott meg Györggyel kapcsolatban. Katalin ugyanis elárulta, hogy ő és a legidősebb gyermeke képesek órákat eltölteni a kertben, miközben pókókra vadásznak; a kis hercegnek ugyanis ez az egyik kedvenc elfoglaltsága. Ezen felül az is kiderült, hogy György az ízeltlábúak mellett a traktorokért is rajong.

A carbonara spagetti a kedvence

Sokan azt gondolhatják, hogy a királyi család tagjai csak az igazán különleges és drága alapanyagokból készült ételeket kedvelik, de György esetében ez biztosan nem igaz. Aldo Zilli séf, aki egy jótékonysági eseményen együtt főzött Vilmos herceggel, elárulta, hogy

a tizenegy éves trónörökös kedvence nem más, mint a carbonara spagetti, amit általában az édesanyja készít el neki.

Ajánljuk figyelmedbe! Vilmos nem szeretné, hogy György folytassa ezt a történelmi hagyományt

Együtt teniszezett Roger Federerrel

Gy\u00f6rgy herceg a Wimbledoni teniszbajnoks\u00e1gon

György gyerekkora óta állandó nézője a wimbledoni tenisztornának

Fotó: Karwai Tang/Getty Images

Köztudomású, hogy Katalin és Vilmos mindketten rajonganak a teniszért, így nem csoda, hogy a sport szeretetét próbálják átadni a gyermekeiknek is. A hírek szerint György mindössze ötéves volt, amikor elkezdett teniszezni, ráadásul a világ egyik legjobbjával, Roger Federerrel.

Ennyi idősen csak az a fontos, hogy jól találja el a labdát, ez Györgynek már most nagyon jól megy. Jó látni, hogy a szülei ennyire szeretik ezt a sportot és bízom benne, hogy a herceg évek múlva is ennyire lelkesen játszik majd

– mondta Federer egy interjúban.

Alig volt kétéves, amikor megtanult síelni

Katalin, Vilmos, Gy\u00f6rgy \u00e9s Sarolta s\u00edel\u00e9s k\u00f6zben

György imádja a havat és a síelést

Fotó: Getty Images

A királyi családban vannak olyan hagyományok, amire a hétköznapi emberek sok esetben furcsán néznek. Ilyen például az, hogy minden télen heteket töltenek síeléssel egy, a külvilágtól teljesen elzárt területen. Katalin elárulta, hogy Györgynek olyannyira tetszett a sport, hogy

alig múlt kétéves, amikor az első síleckéjét vette és kifejezetten tehetségesnek bizonyult benne.

A figyelmetekbe ajánljuk