hálószoba
Fotó: Shutterstock

Ez a 6 szín áll legjobban a hálószobának a szakértők szerint

Hálószobafestés előtt állsz, de nem tudod eldönteni a számos színlehetőség közül, hogy melyik a legideálisabb? Világos vagy sötét, meleg vagy hideg, időtlen vagy trendi? Bár némi erőfeszítést igényel a megfelelő szín megtalálása, mindenképpen megéri az időt.


Hogy segítsünk kiválasztani a tökéletes árnyalatot, lakberendezők véleményét gyűjtöttük össze, hogy szerintük mely színek állnak a legjobban a hálószobában. Tekintsd ezt a listát inkább ugródeszkának, mintsem szigorú szabályoknak. Vágjunk bele!

Ez is érdekelhet: 4+1 hiba, amit érdemes kikerülni a hálószoba berendezésekor

​1. Stone Pale Warm a Little Greene-től

Én személy szerint a nyugodt földszíneket kedvelem a hálószobákban, amelyek lágyan ragyogó hatást keltenek

− mondja Justin Howlett, az Euroboden lakberendezője. A feng shui tanításai szerint az olyan árnyalatok, mint a krém, a bézs és a világosbarna segítenek megnyugtatni a hangulatot, és lehetővé teszik a jó alvást. Howlett a Stone Pale Warm (Halvány kőmeleg) színt ajánlja a Little Greene-től.

Ha tovább olvasnál: Na jó, de mi is az a feng shui pontosan?

​2. Pontefract a Paint & Paper Library-ból

Különösen a hálószobában fontos, hogy megvizsgáljuk a teret, az anyagokat és a fényviszonyokat, hogy meghatározzuk, milyen színeket használjunk a csupasz falak, a tapéta, a szövetek és a berendezési tárgyak esetében. Sokan szeretik a merész és sötét tónusokat; melyek nyugtató hatásúak és biztonságérzetet adnak. Példa erre az Inchyra Blue, a Hague Blue és a Pitch Blue, mind a Farrow & Ball-tól, valamint a Pontefract padlizsán árnyalat a Paint & Paper Library-től. A merészebbek szívesen választják a szeder, a padlizsán és a vörösbor színeit.

A biztonságérzet fokozása érdekében a mennyezetet általában ugyanolyan színűre festjük, mint a falakat

− mondja Anna Gollwitzer, a Dax I Architects-től.

​3. Ball Green a Farrow & Ball-tól

BALL GREEN from Farrow & Ball on Vimeo.

A hálószobák ne legyenek túl világosak, de ne is legyenek túl sötétek. A legjobb, ha a zöldre nézünk. A legtöbb embernek persze nincs kilátása a természetre az ágyából, mert a szekrények vagy a szekrény útban van.

Válasszunk zöld tónusokat a hálószobában, mint például a Ball Green a Farrow & Ball-tól. Tökéletesen kombinálhatjuk vele a sötét fa árnyalatokat, és létrehozhatjuk a saját titkos kertünket, még a nagyváros közepén is

− mondja Fabian Freytag, a Fabian Freytag Studio-tól.

​4. Terre Sienne Pâle a Les Couleurs Le Corbusier termékcsaládból

Az abszolút kedvenc színem a Terre de Sienne Pâle a Les Couleurs Le Corbusier-től. A saját hálószobánkat is erre a színre festettük − betonmennyezettel, szürke ággyal és fehér ágyneművel

− nyilatkozza Ester Bruzkus, az Ester Bruzkus Architekten lakberendezője.

A tökéletes hálószoba színe, legyen az rózsaszín vagy más, az adott projekttől függ.

​5. Bone China Blue a Little Greene-től

A kék számomra a tökéletes szín a hálószobában − az összes falon és a mennyezeten. Mi lehet szebb, mint reggelente egy kék tengerre ébredni? A tökéletes árnyalat a nagyon kora reggeli ég matt kékje − egy kis szürkével és egy csipetnyi hajnali köddel kevert világoskék, mint a Bone China Blue a Little Greene-től

− vallja Jan Hoyer, a Hoyer & Kast Interiors-től.

6. Hicks' Blue a Little Greene-től


Tapasztalataink szerint inkább a sötét, gazdag és nyugtató színek működnek a hálószobában, mint például a Setting Plaster a Farrow & Ball-tól és a Hicks' Blue a Little Greene-től

− fejtette ki Sina Gwosdzik, a Jäll & Tofta lakberendezője.

Forrás: Architectural Digest

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk