Barbie, azaz Margot Robbie egy szívalakú tükörbe kacsint
Fotó: Profimedia

Még a most születő kisgyerekekre is hatással van a Barbie–film

Amikor a tökéletes babanév kiválasztására kerül sor, sok szülő merít ihletet a kedvenc filmjeiből vagy tévéműsoraiból. Legyen szó a legnépszerűbb Disney-babanevekről vagy a főszereplők beceneveiről, az utóbbi években ez tagadhatatlanul trenddé vált.


Tekintve, hogy a Barbie-film az elmúlt hetekben szélsebesen vette be a világot, nem meglepő, hogy az új jövevényeket várók is fontolgatják a Greta Gerwig kasszasikeréből származó neveket – számol be róla a Marie Claire.

Ha tovább olvasnál: 7 rejtett üzenet a Barbie filmben, ami elsőre fel sem tűnik

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült film körüli felhajtás már jóval a bemutató előtt elkezdődött. Bár a cselekmény részleteit szigorúan titokban tartották, áprilisban megjelent az első trailer − és ez érdekes trendet indított el a babanevek terén.

A NameBerry nevű, babaneveket és jelentéseket kereső weboldal elmagyarázta, hogy a Barbie névre irányuló keresések az elmúlt négy hónap alatt 603%-kal nőttek.

És nem csak a címszereplőre ugrott meg a keresések száma − Ken is meglovagolja a hullámot. A névre irányuló keresések 293%-kal nőttek ugyanebben az időszakban.

Ez is érdekelhet: Barbie: a rózsaszínbe áztatott feminista tanmese

Barbie | Main Trailer

Mivel az elmúlt években olyan hírességek is feltűntek a hollywoodi színpadon, mint Barbie Ferreira, annak ellenére, hogy ezt a nevet hagyományosan „elavultnak" tartották, most a fiatalabb korosztály számára is vonzóvá vált.

A NameBerry főszerkesztője, Sophie Kihm a People-nek elmondta, hogy bár az érdeklődés növekszik, jelenleg nem világos, hogy a szülők valóban ezeket a neveket választják-e.

Az érdeklődés nem jelenti azt, hogy ez tényleges használatba is átcsapna. Mivel a Barbie és a Ken is elavult nevek, így − bár a film miatt lehet egy kis fellendülés −, egyik sem lesz 2023 legnépszerűbb babanevei között

− mondta.

A figyelmetekbe ajánljuk