Girl power himnuszok egy másik univerzumból: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Lil Mariko - Lil Mariko

Lil Mariko gyakorlatilag vicces mémdalokat csinál, de olyan izgalmas hyperpop köntösben, hogy viccet félretéve is izgalmas mindaz, amit csinál. Mémelőadóktól nem várna az ember újítást, de Lil Mariko a műfajtól megszokott módon éles váltásokkal operáló, popérzékeny, elektronikus zenében alaposan megáztatott számai kifejezetten inventívek. Ráadásul kevesen tudnak ennyire tisztán és felismerhetően telitorokból ordítani, aminek köszönhetően Dorian Electra tavalyi zseniális lemezén is kitűnt a Ram It Down című számon közreműködőként.Ugyanakkor a dalszövegek teszik fel igazán az i-re a pontot. Nem csak céltalan viccelődés, Lil Mariko egy előadó komoly üzenettel, csak éppen humoros, mémelhető köntösben. Dalai tökéletes girl power himnuszok egy másik univerzumból, amik a kéretlen péniszfotók vagy a slutshaming témáját is képes úgy tálalni, hogy az vicces legyen és ne érezze úgy az ember magát, mintha egy száraz és unalmas tanórán lenne.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

A koronavírus-járvány miatt a tervezettnél hosszabbra nyúlt várakozás után a hétvégén végre megjelent Lana Del Rey új lemeze, amit biztosan vártál, ha szeretted a Norman Fucking Roswellt.De ha inkább szolid indie rock himnuszokra vágysz, akkor az ausztrál Middle Kids második lemeze csak rád vár, ami szintén a múlt héten jelent meg.A hét dala: mxmtoon - creep (Radiohead cover)

Múlt héten Tkay Maidza Pixies-feldolgozását választottuk a hét dalának, most pedig ismét egy feldolgozás nyerte el a leginkább a tetszésünket. Akkor azt írtuk, hogy a Where Is My Mindot nagyon sokszor feldolgozták már, hatványozottan igaz ez a Radiohead karriert megalapozó slágerére, a Creepre. A legenda szerint Jonny Greenwood gitáros nem igazán szerette a dalt és szabotálni akarta a refrénben a torzított gitárriffekkel, de a dolog fordítva sűlt el, ma pedig a szám talán legikonikusabb része.

Most mxmtoon tudott rajta újat csavarni, a riffeket szimpla csendre és néhány nagyon kimért, jól elhelyezett csettintésre cserélte és rögtön tök más ez a dal így, ugyanazt a hatást másként érve el. Nem értelmezi teljesen újra, de megáll a saját lábán is ez a verzió is, ami nagy szó, különösen a nehézségi szinten figyelembe véve.

Ezeket se hagyd ki!

Ha már feldolgozások, a Tune-Yards készített egy egész jó új verziót a The Breeders Cannonballjából, Saba újabb két dallal adott jelet magáról, a Warpaint pedig hosszú csend után a Gang of Fourral kiegészülve tért vissza.

18 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk