Pelé.

Pelétől Zidane-ig – 5 világhírű futballista, aki a filmvásznon is felbukkant

A tegnapi nap folyamán elhunyt a valaha élt egyik legnagyobb futballista, Pelé. A brazil sztár számos módon forradalmasította a világ legnépszerűbb sportágát, de nemcsak a pályán, hanem a filmes szereplései során is emlékezeteset alakított. Ennek apropóján öt olyan világhírű futballistát mutatunk be, aki a filmvásznon is felbukkant.


David Beckham

A Manchester United és a Real Madrid korábbi sztárja, David Beckham számára nem idegen a filmezés. Már számos szereplés van a háta mögött, a rövid, önmagát alakító cameóktól kezdve a tényleges kisebb szöveges szerepekig. A Goal! trilógiában saját maga szerepében és archív felvételeken tűnt fel, valamint az U.N.C.L.E. emberei és az Arthur király: A kard legendája című filmekben is felbukkant.

Eric Cantona

Az egykori francia futballsztár, Eric Cantona a '90-es években vált ismertté. A Manchester Unitednél töltött hosszú pályafutásának köszönhetően ikonikus játékos vált belőle, és sokan minden idők egyik legjobb játékosaként emlegetik.

Amikor Cantona szögre akasztotta a stoplist, a színészetre kezdett összpontosítani. Első nagyobb szerepét a Shekhar Kapur által rendezett Elizabeth című drámában kapta. Cantona Paul de Foix francia nagykövetet alakította. Ezt követően számos más filmben is szerepelt Franciaországban és nemzetközi szinten egyaránt.

Ez is érdekelhet: Rekord született! Ennyiért kelt el Maradona történelmi jelentőségű meze

Vinnie Jones

Sok korábbi futballista egyfajta hobbiként tekint a filmezésre. Néhányan azonban, mint például a Wimbledon korábbi középpályása és mindenre képes kemény fickó, Vinnie Jones, elég szerencsések ahhoz, hogy valóban megragadjanak a mozi világában.

Jones váratlanul debütált a filmvásznon Guy RitchieA Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című rendezői debütálásában, 1998-ban, Big Chris szerepében. Azóta rengeteg filmben és tévésorozatban tűnt fel, legtöbbször a keményfiú szerepében (Blöff, X-Men: Az ellenállás vége).

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane az Asterix az olimpián című francia fantasy-vígjátékban debütált színészként.

A Juventus és a Real Madrid egykori támadó középpályása hihetetlen játékoskarriert futott be, és minden bizonnyal jó kedélyű oldalát mutatta meg, amikor Kleopátra-szerű sminkben és a hozzá tartozó parókában jelent meg a moziban.

Pelé

A nemrégiben elhunyt brazil szupersztár a ’70-es években többször is szerepelt filmekben, és a hazánkban forgatott Menekülés a győzelembe című moziban is feltűnt az angol Bobby Moore és Sylvester Stallone oldalán.

2001-ben, ha rövid ideig is, de szerepelt a A menedzser című szatirikus dokumentumfilm-vígjátékban. Lehet, hogy szereplése rövid volt, de egy nagyon vicces szöveg jutott neki egy figyelemre méltó jelenetben, amelyben Bassett, a menedzser (akit az angol színész Ricky Tomlinson alakított) egy pulton táncolt, egy szál nadrágban. Emellett a futballzseni egy pár másodperces cameo-alakítást is vállalt a róla szóló önéletrajzi filmben.

Forrás: ScreenRant

A figyelmetekbe ajánljuk