Sharon Stone és Michael Douglas az Elemi ösztön című filmben
Fotó: Getty Images

Az Elemi ösztön folytatása közel sem sikerült olyan jól, mint az első film

Kár, hogy elkészültek: minden idők 4 legrosszabb filmfolytatása

A filmek megítélése természetesen szubjektív, de akadnak olyan alkotások, amelyeket a nagyközönség közel egyöntetűen rossznak, egyenesen nézhetetlennek tart. Ez pedig különösen fájdalmas olyan filmek esetében, amik egy-egy klasszikus alkotás folyatásaként készültek el. Összegyűjtöttük azokat a legrosszabb filmfolytatásokat, amik a közelébe sem érnek az eredetinek.

Visszatérés a kék lagúnába (1991)

A kék lagúna című, 1980-ban bemutatott film folyatása gyakorlatilag az ikertestvére az első résznek, azzal az egy különbséggel, hogy ebben az alkotásban nincs se ambíció, se képzelőerő, a párbeszédek pedig már-már hallgathatatlanul rosszak. A film főszereplője a mindössze 16 éves Milla Jovovich, aki pályája kezdetén sajnos nem ért fel Brooke Shields színészi adottságaihoz.

A Visszatérés a kék lagúnába tökéletes példája annak, amikor egy sikeres és népszerű filmről a hollywoodi producerek szeretnének lehúzni még egy bőrt, de a dolog rosszul sül el.

Ez is érdekelhet! 5 őszi romantikus film, amitől azonnal szerelmesek akarunk lenni

Elemi ösztön 2. (2006)

Ha létezik ikonikus jelenet a filmtörténelemben, akkor az, ahogy Sharon Stone egyetlen mozdulattal zavarba hozza Michael Douglas karakterét az Elemi ösztönben, mindenképpen közéjük tartozik. Azonban a film folytatásában, amit 14 évvel az eredeti után készítettek el, nemhogy ilyen jelenet nincs, de az egész film kifejezetten kínos. Stone már nem fiatal, de még mindig ugyanazt a szexuálisan túlfűtött, minden férfit az ujja köré csavaró végzet asszonyát alakítja, mint az első részben, ez pedig teljesen hiteltelenné teszi az alkotást.

A hírek szerint a film elkészítése előtt szóba került a harmadik rész leforgatása is, de mivel a második hatalmas bukta lett, végül elvetették az ötletet.

Bajos csajok 2. (2011)

A 2004-ben bemutatott Bajos csajok egy egész generáció számára vált igazi kultuszfilmmé: nem azért, mert filmművészetileg annyira jó alkotásról lenne szó, hanem mert egy rendkívül egyszerű, könnyen követhető, mégis nagyon élvezetes, könnyű, romantikus tinifilm volt. Ráadásul a főbb szerepekben olyan sztárokat láthattunk, mint Lindsay Lohan, Amanda Seyfried vagy Tina Fey és Amy Poehler.

A második filmből azonban mindez hiányzik: gyakorlatilag jelenetről jelenetre ugyanazokkal a poénokkal operál, mint az első rész, csak rosszabb minőségben.

A mai napig sokan vannak, akiknek a Bajos csajok fontos filmnek számít – nekik semmiképp nem javasoljuk, hogy megnézzék a folytatást!

Ajánljuk figyelmedbe! Van egyensúly az öncélúság határán? A kegyelem fajtái – kritika

Amerikai pszichó 2. (2002)

Mindössze két évvel az eredeti után mutatták be az Amerikai pszichó folytatását, Mila Kunis-szal a főszerepben. A színésznő Patrick Bateman egyetlen túlélő áldozataként pszichiáterként kezd el dolgozni, és sorozatgyilkosokra specializálódik. Ám ahhoz, hogy jobban megértse őket, ő maga is gyilkolni kezd.

Az első filmben látott szupersztár-gárdának (Christian Bale, Willam Dafoe, Reese Witherspoon, Jared Leto) nyoma sincs a folytatásban, de a történet is jóval laposabb, kiszámíthatóbb, az atmoszférája pedig a nyomába sem ér az eredetinek.

A figyelmetekbe ajánljuk