Idén is megrendezik a Fekete Zaj fesztivált
Krists Luhaers, Unsplash

Idén is megrendezik a Fekete Zaj fesztivált

Az underground zenei fesztivált augusztus 18-tól 21-ig rendezik meg Mátra-Sóstón, amelynek összeállt a végleges programja.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az underground színtér egyik legkedveltebb fesztiválja négy színpaddal várja a látogatókat augusztus végén. Az idei line-up egyik legjobban várt fellépője a zárónapon színpadra lépő, harminctagú Mezolit együttes, amely első alkalommal szólaltatja meg a világhírű Kátai Tamás, másnéven Thy Catafalque zenei életművét.

Az első 50 bejelentett fellépőhöz nemrég számos hazai és külföldi előadó csatlakozott, mint például a belga punkegyüttes, a Cocaine Piss, az indusztriális rockot játszó DreDDup vagy az elektronikus zene világában mozgó francia Dalhia duó.

Mátra-Sóstón az esti koncertek mellett érdekes nappali programokkal várják a szervezők az odalátogatókat. A Banyek Workshopon moduláris szintetizátorok jeleit lehet megvizsgálni, de például a Freak Fusion társulat vándorcirkuszát, a Malter fesztivál kisfilmjeit, a Markazi várromot és a Kisnánai várat is érdemes megnézni.

A korábban bejelentett fellépők között helyet foglal a Vágtázó Halottkémek, a Devil's Trade, a Middlemist Red, az Entrópia Architektúra, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Black Bartók, a pozvakowski, a Perihelion, a Meszecsinka, a Perfect Name, az Anez és a Nadir.

A figyelmetekbe ajánljuk