Chadwick Boseman.
Marvel

Ilyen lett volna a Chadwick Boseman főszereplésével készült Fekete Párduc 2.

Fekete Párduc 2. nemsokára megérkezik a mozikba, és a film az elhunyt sztár, Chadwick Boseman kollektív gyászának élményét ígéri.


Mielőtt azonban a színész 2020 augusztusában vastagbélrákban elhunyt, Ryan Coogler író-rendező már dolgozott a folytatás egy olyan változatán, amelyben T'Challa is szerepelt volna – és úgy tűnik ez a verzió, nem is állt túlságosan messze a végeredménytől.

A hangvétel hasonló lett volna. A karakter az időveszteséget gyászolta volna, tudod, a visszatérést az öt éves eltűnés után

– mondta Coogler az Inverse-nek, és elárulta, hogy a Thanos csettintése utáni ötéves időszak feldolgozása nagy szerepet játszott volna a cselekményben.

Egy felelősséggel és nehézségekkel terhelt ember visszatérését az ötéves kényszerű távollét után, ezt dolgozta volna fel a film. Olyan időt gyászolt, amit nem tudott visszaszerezni.

– folytatja a rendező.

Ez is érdekelhet: 8 dolog, amit már most tudunk a Fekete Párduc második részéről

Coogler szerint mindig is Namor – akit Tenoch Huerta alakít – karaktere volt az antagonista, de Boseman halála után átdolgozták a forgatókönyvet, hogy az a gyász szó szerinti értelmezése legyen.

A rendező korábban bevallotta, hogy Boseman elvesztése után majdnem otthagyta Hollywoodot, de a néhai színész szavai miatt döntött úgy, hogy továbblép.

Rengeteg olyan beszélgetést olvastam vissza, amikor már az élete vége felé járt. Úgy döntöttem, hogy több értelme van folytatni

– mondta az Entertainment Weeklynek.

Cikkünk hasonló témában: Morriconétól Wakandáig – 5 film, amit novemberben mutatnak be a magyar mozikban

Coogler azonban egy másik interjúban elmondta, hogy az egykori főszereplő halála miatt számos változtatást kellett eszközölnie.

Hogy ki volt a főszereplő, a főszereplő hibái, hogy a főszereplő mivel foglalkozott az útja során, mindezeknek a dolgoknak másnak kellett lenniük az elvesztése miatt, és a döntések miatt, amiket a továbblépéssel kapcsolatban hoztunk

– magyarázta a direktor az Inverse-nek.

A Fekete Párduc második részét november 10-én mutatják be a magyar mozikban.

Forrás: AV Club

A figyelmetekbe ajánljuk