A Fekete Párduc 2. plakátja
Marvel

8 dolog, amit már most tudunk a Fekete Párduc második részéről

A Fekete Párduc folytatása nemsokára a mozikba kerül, az alábbi cikkben pedig összeszedtünk 8 olyan fontos információt, ami már napvilágra került a Marvel legújabb szenzációjával kapcsolatban.


A Marvel Studios hivatalosan 2019-ben erősítette meg a folytatás fejlesztését, a forgatás pedig 2021 júniusában kezdődött.

Chadwick Boseman 2020-ban bekövetkezett halála után a szereplők és az alkotók azt is megosztották, hogy a címszereplő karakterét nem fogják újraformálni, így tisztelegve a színész öröksége előtt.

Íme minden, amit a közelgő Marvel-filmről tudni érdemes.

Ki rendezi a mozit?

A 2018-as első film rendezése után Ryan Coogler visszatér a Fekete Párduc 2. direktoraként.

Miről fog szólni a film?

Bár a Marvel még nem adott ki hivatalos szinopszist a filmhez, korábban megjegyezték, hogy Boseman T'Challájának hiányában a film Wakanda világát és az első filmben bemutatott karaktereket fogja felfedezni.

Mely szereplők térnek vissza?

Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Letitia Wright, Winston Duke és Angela Bassett visszatérnek az első filmből ismert szerepeikhez. Daniel Kaluuya nemrég azonban elárulta, hogy nem fog szerepelni a folytatásban, mivel a Jordan Peele-féle Nope című mozit a Fekete Párduc folytatásával egy időben forgatták.

Kik csatlakoznak a szereplőgárdához?

A maroknyi visszatérő sztár mellett a filmben Dominique Thorne színésznő is szerepel majd, aki Riri Williams szerepében debütál az MCU-ban. A tervek szerint a karakter saját Disney+-sorozatot is fog kapni, amely az Ironheart címet fogja viselni.

Emellett a San Diego Comic-Conon bejelentették, hogy Tenoch Huerta is csatlakozik a szereplőgárdához Namor szerepében.

Hogyan dolgozza fel a film Chadwick Boseman halálát?

A Yahoo! Entertainmentnek adott interjújában Nyong'o elárulta, hogy Coogler forgatókönyve szívszorító módon foglalkozik Boseman hiányával a filmben.

Bassett az Entertainment Tonightnak adott interjújában ugyanezeket az érzéseket osztotta meg:

Természetesen azzal, hogy elvesztettük a mi drága királyunkat [Chadwick Bosemant], sok mindent el kellett tolni és meg kellett változtatni. Szerencsére [a rendező] Ryan [Coogler] és [az író] Joe Robert Cole olyan mesteri történetmesélők, hogy megtalálták a módját a film világának újraformálására, ami remélhetőleg kielégítő lesz a rajongók számára, és tiszteletet parancsol a mi Chadünknek. Szeretjük a királyunkat.

Megjelent már a Fekete Párduc 2. előzetese?

A San Diego-i Comic-Conon mutatták be a film első trailerét. Októberben egy másik előzetes is megjelent, amiben egy új karaktert láthatunk, aki felveszi a Fekete Párduc ruháját.

Milyen hosszú lesz a film?

A közelgő film a hírek szerint két óra 41 perces lesz, amivel a Végjáték után a Marvel Moziverzum második leghosszabb mozija lesz a The Hollywood Reporter szerint.

Mikor mutatják be a filmet?

A film a tervek szerint 2022. november 10-én kerül a magyar mozikba, az MCU negyedik fázisának részeként.

Forrás: People

A figyelmetekbe ajánljuk