jóbarátok főszereplői

30 éves a Jóbarátok – az 5 legjobb rész, amit nem lehet megunni

Húsz évvel a fináléja után a Jóbarátok még mindig minden idők egyik legnépszerűbb televíziós sorozata. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen mértékben ragadta meg a világ kulturális korszellemét, amikor harminc éve először adásba került. Ennek apropóján pedig elhoztunk öt részt, amelyeket nem lehet megunni.


4. évad, 24. rész (Ross esküvője 2. rész)

A 4. évad fináléja egyike azoknak az epizódoknak, ahol minden működik, minden jelenet vicces, és az összes színész fantasztikus.

Ebben az emlékezetes részben a terhes Phoebe kétségbeesetten próbálja figyelmeztetni a bandát, hogy Rachel Londonba jön, hogy elmondja Rossnak, hogy szereti. Az egész az epizód második felében csúcsosodik ki, amikor kiderül, hogy Monica és Chandler lefeküdt egymással, és Rachel az esküvő előtt érkezik, de úgy dönt, hogy nem szabotálja az esküvőt. Amikor pedig már úgy tűnik - minden rajongó legnagyobb bánatára -, hogy Ross feleségül veszi barátnőjét, elszúrja azzal, hogy fogadalmában Emily helyett Rachelt mond, és ezzel az évad a Jóbarátok eddigi legnagyobb cliffhangerével ér véget.

Ez is érdekelhet: Jóbarátok Rachel nélkül? Majdnem megtörtént!

2. évad, 14. rész (A családi videó)

Ki ne emlékezne a Jóbarátok híres rákelméletére? Phoebe szerint a rákfélék egy életre párosodnak, egy ember rákja pedig az a személy, akihez mindig visszamegy, mindegy, mi történik. Phoebe pedig, hogy reményt adjon Rossnak, hogy ő és Rachel egymásnak vannak teremtve, megosztja ezt a teóriát a bandával.

Monica és Ross szülei pedig elhozzák Monica néhány régi holmiját, köztük egy videokazettát. Kiderül, hogy a szóban forgó videó Monica és Rachel szalagavatójáról készült. A kazettáról kiderül néhány érdekes részlet a múltból. A felvételekből kiderül, hogy amikor Rachel fiúja nem érkezik meg és a lány aggódik, hogy kivel menjen a szalagavató bálba, Ross elkészül, hogy elvigye. De mielőtt ez kiderülne, megjelenik Rachel fiúja. Mivel a lány ezt a videót sosem látta, nagyon meghatja Ross odaadása, ezért szenvedélyes csókot váltanak.

8. évad, 4. rész (A videószalag)

Ebben az epizódban Ross és Rachel azon vitatkoznak, hogy ki kezdeményezte azt az együttlétet. Mivel Ross véletlenül felvette, a csapat megnézi és kiderül, hogy a lány kezdte. Eközben Chandler és Monica hazaérnek a nászútjukról, ahol megismerkedtek egy másik párral. Ám azok rossz számot adnak meg nekik, a többiek pedig azzal hergelik őket, hogy ez nem lehet véletlen.

4. évad, 12. rész (Az embriók)

Ez az epizód feltehetőleg a rajongók nagy kedvence. Miközben Phoebe-be beültetik az embriókat, a többiek fogadást kötnek. A hatalmas verseny egy buta játékból indul, miszerint vajon a banda ki tudja-e találni mindazt, amit Rachel a boltban vásárolt, ami aztán egy igazi vetélkedőbe torkollik, ahol a tét Monica lakása, a kakas és a kacsa. A kérdések és a tétek egyre jobban nőnek, amivel az egyik legszórakoztatóbb epizóddá válik.

5. évad, 14. rész (Mindenki rájön)

Sokak számára ez az egyik legjobb Jóbarátok epizód. Ahogy a cím is jelzi, ez az az epizód, amelyben mindenki rájön Chandler és Monica titkos kapcsolatára. A sorozat egyik titokzatos karaktere, a Csúnya Pucér Pasi elköltözik, Ross pedig megpróbálja kibérelni a lakását. Ádáz küzdelem folyik a lakásért. Phoebe és Rachel is megnézi, amikor pedig körülnéznek, az ablakon keresztül megpillantják Monicát és Chandlert. A két lány úgy dönt, hogy csőbe húzzák a titkolózó párt. A rengeteg humoros jelenet mellett, ez az epizód Chandler és Monica kapcsolatának megható mérföldkövével zárul.

A figyelmetekbe ajánljuk