Emma Watson.
James Devaney/GC Images

Emma Watson örökre búcsút int a filmezésnek?

Az elmúlt években Emma Watson hátat fordított Hollywoodnak, visszavonult a színjátszástól, de nem ez az első alkalom, hogy megunta a rivaldafényt. Egyszer majdnem a Harry Potter filmekből is kiszállt, most pedig elárulta, hogy miért döntött így.

Azt hiszem, egy kicsit ketrecbe zárva éreztem magam. Nagyon nehéznek találtam, hogy el kellett adnom valamit, ami fölött nem igazán volt befolyásom. Ott állni egy film előtt, és minden újságírótól azokat a kérdéseket kapni, hogy ezek miképp egyeznek az én álláspontommal. Nagyon nehéz volt olyan dolgok arcának és szóvivőjének lenni, amelyekbe valójában kevés beleszólásom volt

– nyilatkozta Watson a Financial Timesnak.

Olvasd ezt is! Emma Watson majdnem kiszállt a Harry Potter-filmekből – ez állt a háttérben

Watson legutóbbi produkciója Greta Gerwig 2019-ben bemutatott Kisasszonyok című filmje volt, amelyben többek között Saoirse Ronan, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet, Bob Odenkirk és Meryl Streep mellett játszott. De az elmúlt évek során olyan filmekben is szerepelt mint A kör, A Szépség és a Szörnyeteg, Noé és a Lopom a sztárom. Ennek ellenére úgy érezte, hogy nincs saját hangja, ami komoly frusztrációt okozott neki.

Nem volt beleszólásom. És elkezdtem rájönni, hogy csak olyan dolgok mellé akarok állni, ahol ha valaki esetleg leszól, nem gyűlölöm magam érte. Akkor úgy gondolhatnék rá, hogy igen, elszúrtam, de az én döntésem volt, jobban kellett volna csinálnom

– tette hozzá a színésznő.

Watson egyelőre továbbra is szünetet tart a színészetben, de nem tartja kizártnak, hogy valamikor a jövőben visszatér:

Boldogan ülök és várok a megfelelő feladatra. Szeretem, amit csinálok, de egyszerűen nem akarok többé robot üzemmódba kapcsolni. Lenne értelme?


A figyelmetekbe ajánljuk