Elvis Presley
GettyImages

Szinte mindenét elárverezik: számos Elvis-relikvia találhat gazdára

Köztudott, hogy a király szerette a csillogást. Elvis Presley élete során átfogó gyűjteményt halmozott fel, amelynek egy nagy része most árverésre kerül.


Az énekes menedzserének, Tom Parker ezredesnek ajándékozott értékes darabok augusztus 27-én kerülnek kalapács alá a GWS Auctions aukcióján. Az Elvis Presley és Tom Parker ezredes elveszett ékszerkollekciója címet viselő aukció összesen 193 tételből áll, amelyek az aranygyűrűktől a mandzsettagombokon át az órákig és különféle láncokig minden megtalálható – írja a RobbReport.

De egyértelműen kiemelkedik a sorból a 14 karátos, tömör sárgaarany TCB-gyűrű (minimális licit: 500 ezer dollár), amely a király személyes tulajdonában volt és ő maga tervezte. A gyűrűn a „TCB" betűk és két nagy, gyémántokkal kirakott világítócsavar, valamint a közepén egy nagy kő látható.

A TCB a „taking care of business", azaz az „ügyintézés" rövidítése, ami Presley egyik kedvenc kifejezése volt. Ez volt az első a sok TCB-gyűrű közül, amelyet a sztár a mára már híres motívummal készített.

Az árverésen azonban nem csak ékszerekről lesz szó. A kínálatban szerepel Presley személyes Jetstar repülőgépe (minimális licit: 100 ezer dollár), 1976-os Harley Davidsonja (minimális licit: 100 ezer dollár) és 1973-as Lincoln Continentalja (minimális licit: 50 ezer dollár).

Emellett a híres dalszövegeinek jegyzetei és egy gitár, amelyen a legendás 1968-as visszatérő tévés különkiadásos játszott (minimális licit: 750 ezer dollár). A többi tétel között aranypisztolyok, pénzcsipeszek, csizmák, rendszámtáblák és néhány más, már-már furcsa árucikk található.

A darabok közül sokat a zenész egykori felesége, Priscilla Presley biztosított az aukciósháznak.

Nos, ez biztosan rengeteg emléket idéz majd fel

– nyilatkozta.

A Presley-házaspár gyakran vásárolt vagy rendelt ékszereket Parker számára, mivel nem tudták, mi mást vehetnének neki. Ez tulajdonképpen egyfajta poén lett a Presley-k között. Bár Priscilla óvja a tárgyakat – amelyek közül néhányat ő is tervezett –, támogatta az árverést, mivel a darabok eredetiek.



Nagyon sok olyan termék van forgalomban, amely egyáltalán nem hiteles, és ez aggaszt engem. Biztosra akarom tudni, hogy olyan valakihez kerül, aki vigyázni fog rá, és aki szeretni fogja

– mondta Presley.


A figyelmetekbe ajánljuk