Elvis Presley
GettyImages

Szinte mindenét elárverezik: számos Elvis-relikvia találhat gazdára

Köztudott, hogy a király szerette a csillogást. Elvis Presley élete során átfogó gyűjteményt halmozott fel, amelynek egy nagy része most árverésre kerül.


Az énekes menedzserének, Tom Parker ezredesnek ajándékozott értékes darabok augusztus 27-én kerülnek kalapács alá a GWS Auctions aukcióján. Az Elvis Presley és Tom Parker ezredes elveszett ékszerkollekciója címet viselő aukció összesen 193 tételből áll, amelyek az aranygyűrűktől a mandzsettagombokon át az órákig és különféle láncokig minden megtalálható – írja a RobbReport.

De egyértelműen kiemelkedik a sorból a 14 karátos, tömör sárgaarany TCB-gyűrű (minimális licit: 500 ezer dollár), amely a király személyes tulajdonában volt és ő maga tervezte. A gyűrűn a „TCB" betűk és két nagy, gyémántokkal kirakott világítócsavar, valamint a közepén egy nagy kő látható.

A TCB a „taking care of business", azaz az „ügyintézés" rövidítése, ami Presley egyik kedvenc kifejezése volt. Ez volt az első a sok TCB-gyűrű közül, amelyet a sztár a mára már híres motívummal készített.

Az árverésen azonban nem csak ékszerekről lesz szó. A kínálatban szerepel Presley személyes Jetstar repülőgépe (minimális licit: 100 ezer dollár), 1976-os Harley Davidsonja (minimális licit: 100 ezer dollár) és 1973-as Lincoln Continentalja (minimális licit: 50 ezer dollár).

Emellett a híres dalszövegeinek jegyzetei és egy gitár, amelyen a legendás 1968-as visszatérő tévés különkiadásos játszott (minimális licit: 750 ezer dollár). A többi tétel között aranypisztolyok, pénzcsipeszek, csizmák, rendszámtáblák és néhány más, már-már furcsa árucikk található.

A darabok közül sokat a zenész egykori felesége, Priscilla Presley biztosított az aukciósháznak.

Nos, ez biztosan rengeteg emléket idéz majd fel

– nyilatkozta.

A Presley-házaspár gyakran vásárolt vagy rendelt ékszereket Parker számára, mivel nem tudták, mi mást vehetnének neki. Ez tulajdonképpen egyfajta poén lett a Presley-k között. Bár Priscilla óvja a tárgyakat – amelyek közül néhányat ő is tervezett –, támogatta az árverést, mivel a darabok eredetiek.Nagyon sok olyan termék van forgalomban, amely egyáltalán nem hiteles, és ez aggaszt engem. Biztosra akarom tudni, hogy olyan valakihez kerül, aki vigyázni fog rá, és aki szeretni fogja

– mondta Presley.


A figyelmetekbe ajánljuk