Timothée Chalamet és Rebecca Ferguson a Dűnében (2021)
Fotó. Profimédia

Örülhetnek a rajongók, a vártnál hamarabb érkezik a Dűne második része

A Dűne 2 mozibemutatóját előrébb hozták, de több másik film premierének időpontját is megváltoztatták.


A Marvel és a Disney is átrendezte a bemutató táblát, átütemezve a Penge, a Bosszúállók: Titkos háború és még sok más filmpremiert is. Most a Warner Bros. is eltolt egy fontos megjelenési dátumot, csakhogy ennek a közönség kétségkívül örülni fog.

A Dűne második része ugyanis két héttel korábban, 2023. november 3-án érkezik, szemben a korábban felvázolt 2023. november 17-i dátummal.

A két változás valószínűleg összefügg egymással, hiszen a Dűne második része mostantól ugyanazon a napon kerül a mozikba, amikor eredetileg a Penge debütált volna, mielőtt 2024-re halasztották. Így Denis Villeneuve várva várt adaptációja Frank Herbert regényének fennmaradó részéből valószínűleg szabad utat kap a kasszasiker felé. Az új időpont jobb a Warner Bros.-nak és a Legendary Pictures-nek, a rajongókról nem is beszélve.

A Dűne első része igazi kasszasiker volt − több mint 400 millió dollárt hozott −, de a kritika elismeréseit is bezsebelte: hat Oscar-díjat nyert, és a /Film 2021-es év legjobb filmjeinek listáján az első hely közelében landolt. Villeneuve nem árulta el előre, hogy a film Herbert terjedelmes regényének csak a felét fogja feldolgozni, vagyis sok néző meglepődve tapasztalta, hogy a film látszólag pont akkor ér véget, amikor elkezdődik.

Zendaya \u00e9s Timoth\u00e9e Chalamet a D\u0171n\u00e9ben (2021)

Fotó: Profimédia

A film jövője azonban a jelek szerint sosem volt kérdéses: a rendező Total Filmnek adott interjúja szerint a második résznek már egy nappal a Dűne első részének mozikba kerülése után zöld utat adtak. A bemutató közel egy év múlva lesz, bár úgy tűnik, a film forgatása – ami Olaszországban, és Budapesten folyt − még nem fejeződött be.

A folytatásban több olyan új kulcsszereplő is felbukkan majd, akik nem szerepeltek az első filmben, köztük Florence Pugh, mint Irulan hercegnő, IV. Shaddamcsászár lánya. Magát a császárt Christopher Walken alakítja majd, míg Léa Seydoux Lady Margot Fenringet fogja játszani.

Eközben az Elvis sztárja, Austin Butler fogja alakítani azt a szerepet, amelyet Sting alakított David Lynch 1984-es filmjében, azaz Feyd-Rautha Harkonnen karakterét, Harkonnen báró (Stellan Skarsgard) ravasz és gonoszkodó unokaöccsét.

A Dűne második része tehát 2023. november 3-án kerül a mozikba. Csak győzzük kivárni!

Forrás: Slashfilm


A figyelmetekbe ajánljuk