Sting az 1984-es Dűne című filmben.
Universal

Fontos részletet árult el Denis Villeneuve a Dűne folytatásáról

A rendező biztosította a rajongókat arról, hogy az 1984-es Dűne-film egyik legizgalmasabb karaktere mindenképpen nagyon-nagyon fontos szerepet fog játszani a második részben.


Denis Villeneuve várva várt Dűne című filmje a múlt hónapban került a mozikba, és elragadó kritikákat kapott. Az Arrakis sivatagi bolygó gyönyörű felvételeivel, a gigantikus homokférgekkel és a Paul Atreides-t alakító Timothée Chalamet lenyűgöző alakításával a film sokak szemében azonnal sci-fi mesterművé vált – olyannyira, hogy a Warner bejelentette a film folytatását is.

A moziból azonban kimaradt egy különleges karakter: Feyd-Rautha Harkonnen (akit a világhírű énekes, Sting alakított David Lynch 1984-es filmadaptációjában). Feyd-Rautha Vladimir Harkonnen báró unokaöccse, aki Frank Herbert eredeti könyvében Paul Atreides riválisaként döntő szerepet játszik a történetben.

Az Empire-nek adott interjújában Villeneuve elmondta, miért hagyta ki a karaktert az első részből:

Elég karaktert mutattunk be ebben az első részben, és sokkal elegánsabb lesz megtartani Feydet a másodikra.

A rendező biztosította a rajongókat arról, hogy Feydnek „mindenképpen nagyon-nagyon fontos szerepe lesz a második részben". Hogy valójában ki fogja alakítani a karaktert, azt még nem jelentették be.

Apropó Dűne-szereplők, Timothée Chalamet korábban már utalt arra, hogy Zendaya karaktere valószínűleg „hatalmas szerepet" fog játszani a második részben.

Chalamet és Zendaya mellett az első film sztárjai közül, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista és Javier Bardem szinte biztosan visszatérnek majd a folytatásra.

De ez még nem minden: Villeneuve elmondta, hogy „mindig is úgy látta", hogy a sci-fi eposz háromrészes filmsorozatként is működhetne, a harmadik pedig Herbert DűneMessiás című művén alapulna.

A második rész minden bizonnyal 2023-ban kerül a mozikba.

Forrás: Dazzed

A figyelmetekbe ajánljuk