Dűne

Dűne

A Dűne rendezője írja már a folytatást, tervezi a harmadikat

Még ki se jött az első, de akár már jövőre elindulhat a forgatása a második résznek. Kérdés, hogy bukás esetén a Warner mennyire fog ragaszkodni hozzá. Denis Villeneuve viszont már a harmadik részt tervezgeti.


Ezen a ponton már rég bemutatták volna a mozik az új Dűnét, ha a koronavírus-járvány közbe nem szól. Denis Villeneuve, az Érkezés rendezője filmjének bemutatójával alaposan elbánt a vírus, jelen tervek szerint szeptemberben debütál a film a világ bizonyos pontjain, míg Magyarországon október 14-én. Persze ezt továbbra is felülírhatja egy újabb hullám, de a tervek szerint egyszerre kerül a film majd mozikba és az HBO streamingszolgátatásaira, hogy otthon is nézhetővé váljon.

A film az azonos című Frank Herbert-regény mindössze felét dolgozza csak fel, a terv az, hogy a maradékot egy következő filmben mesélik majd el. Kérdés, hogy lesz-e második rész, sikeres lesz-e ezúttal a Dűne. Villeneuve igencsak magabiztos, mert bár hivatalosan még nem jelentették be a folytatást, ő már javában dolgozik a forgatókönyvén, amit szerinte jövő ősszel már el is kezdene tudni forgatni, ha minden jól menne.

Sőt már a harmadikat is tervezgeti, ami a második könyvet filmesítené meg a szériából.

A második könyvből, A Dűne messiásából elképesztő filmet lehetne csinálni. Mindig is filmtrilógiát akartam belőle, utána pedig meglátjuk. Évek munkája csak ezt tető alá hozni, szóval annál messzebbi távlatban nem igazán tudok gondolkodni.

Jó tudni, hogy a rendező nem iszik előre a medve bőrére, először készüljön el három film, aztán esetleg majd szóba jöhet egy negyedik is. Ha ott tart, majd meglátja.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk