Jelenet a Hihetetlen család című filmből.
Disney

5 Disney-mese, ami tökéletes választás a családi mozizáshoz!

Az otthoni családi mozizásnál kevesebb jobb időtöltést tudunk elképzelni, azonban a kellemes szórakozáshoz egy remek filmre is szükség van. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan Disney-rajzfilmet mutatunk be, ami tökéletes választás a családi mozizáshoz!


1. Pinokkió (1940)

Nem kell történésznek lenni ahhoz, hogy belássuk, miért a Disney csúcspontja a kis fafiú története. A bábú, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy beilleszkedjen a társadalomba, szinte mindenki szívét megmelengeti. Ez a mozi nem hiába lett egyfajta alapmű az elmúlt 80 év során.

2. Toy Story (1995)

Ebben a vicces, érzelmes és minden szempontból fantasztikus Disney-mesében megismerkedünk egy Andy nevű fiú játékaival, amelyek életre kelnek, amikor ő elhagyja a szobát. Andy kis túlzással sehova sem megy hű társa, Woody a cowboy nélkül, de amikor a fiú megkapja, Buzz Lightyeart, a menő űrhajósbabát, a két játék közötti rivalizálás a tetőfokára hág.

3. A hihetetlen család (2004)

Mr. Irdatlan és Nyúlányka a szuperhősök aranykorában estek egymásba, ám nem sokkal később a hősöket parkolópályára tették, és emiatt a pár a hétköznapi, szürke életet választotta. Külön nehézséget okoz nekik, hogy az évek során kiderült, hogy a gyerekeik is különböző szuperképességekkel vannak megáldva.

Egy nap azonban Mr. Irdatlan egy váratlan álláslehetőséget kap, amely mindent megváltoztat, és a főhősöknek soha nem látott nehézségekkel kell szembenézniük.

4. Dumbo (1941)

Dumbo minden bizonnyal a cirkusz legkülönösebb tagja. Az óriási fülekkel rendelkező elefánt a gúnyolódások első számú célpontja, ami még kimerítőbbé teszi a főhős eleve is nehéz életét. A dolgok azonban gyökeresen megváltoznak, amikor Dumbo megtudja, hogy a fülei segítségével repülni is tud.

5. L’ecsó (2007)

Ez a rendkívül szórakoztató film egy naiv, ambiciózus rágcsálóról, Remyről szól, aki híres szakács akar lenni. A főhősnek azonban borzasztó nehéz dolga van, hiszen a siker felé vezető út meglehetősen göröngyös. A film legnagyobb kérdése, hogy Remynek sikerül-e felülmúlnia a hatalommániás ételkritikust, Anton Egót.

Forrás: TimeOut Jeddah

A figyelmetekbe ajánljuk