Al Pacino és Robert DeNiro 2024-ben
Fotó: Getty Images

Hivatalos: érkezik a folytatás Al Pacino és Robert DeNiro közös filmjéhez

Már egy ideje biztosra vehetjük, hogy folytatás készül az 1995-ös Szemtől szembe (Heat) című, nagy sikerű krimi-thrillerhez. A második részt szintén magára vállaló Michael Mann nemrég arról osztott meg információkat, hogy pontosan mikorra tervezi a forgatás megkezdését. Az viszont továbbra is rejtély, kit láthatunk majd a vásznon az ikonikus Al Pacino-DeNiro duó helyett.


Egy napokban megjelent interjúban a legutóbb a Ferrarit rendező 81 éves direktor elárulta, hogy már javában dolgozik a Szemtől szemben 2 című regénye alapján készülő folytatás forgatókönyvének megírásán.

Mann úgy fogalmazott, hogy valószínűleg 2024 végén vagy 2025 elején vágnak majd bele a forgatásba.

A rendező ugyanakkor eddig még nem jelentette be hivatalosan a szereplőgárda egyik tagját sem.

Ezt is olvasd el! A keresztapa Al Pacino nélkül? 7 színész, aki majdnem lecsúszott élete legnagyobb szerepéről

Miről is szól az eredeti alkotás?

Az 1995-ös alkotás egy Los Angeles-i rendőrnyomozó (Pacino) és egy karrierista tolvaj (De Niro) konfliktusát követi nyomon. A közönség és a kritika is nagyon szerette, az iMDb portálon a filmszerető közönség – jelenleg is 8,3 ponttal – minden idők 111. legjobb alkotásának tartja. A rendezőnek pedig azóta sem sikerült ennél nagyobb klasszikust letennie az asztalra.

Mit tudunk a második rész cselekményéről?

Ha sokat nem is, de azt már tudjuk, hogy a Szemtől szemben 2 című regény alapján készül, és egyszerre funkcionál majd az eredeti alkotás előzményeként és folytatásaként, ugyanis a könyv két idősík között ugrál.

Ezt is nézd meg! Íme, minden idők 5 legjobb filmje az IMDb szerint

Kik játszhatják el a főbb karaktereket?

A Deadline értesülései szerintAdam Driver és Austin Butler a legesélyesebbek a főbb szerepekre.

Driverrel Mann már dolgozott együtt a Ferrarin, míg utóbbi az Elvisben és a Dűne-folytatásban nyújtott alakításával hívta fel magára a figyelmet, így nem csoda, hogy egyre több produkció feni rá a fogát.

A direktortól már 2023 októberében megkérdezték, hogy újra összeállna-e Driverrel, például a tervezett Szemtől szemben-folytatás kapcsán:

Talán. Erről még nem beszéltünk, de az biztos, hogy Adam és én nagyon jól kijöttünk egymással. Ugyanaz az intenzív munkamorál jellemző ránk, és nagyon jól éreztük magunkat a közös alkotás során.

A figyelmetekbe ajánljuk