Daniel Day-Lewis
Fotó: Mark Davis/Getty Images

A visszavonult Daniel Day-Lewist hamarosan mégis új filmben láthatjuk

Daniel Day-Lewis mindenki meglepetésére visszatér a színészethez, írja a Deadline: a háromszoros Oscar-díjas művész egy fiával közös projektben szerepel majd.


Daniel Day-Lewis hétévnyi kihagyás után visszatér, méghozzá a Focus Features és a Plan B által készített Anemone című filmben.

A játékfilmet Ronan Day-Lewis, a legendás színész fia rendezi, aki ezzel az alkotással debütál direktorként. Apa és fia közösen írták a forgatókönyvet, amely az apák, fiúk és testvérek közötti bonyolult kapcsolatokat és a családi kötelékek dinamikáját vizsgálja.

A filmben – amelynek megjelenési dátumáról nincsenek információink – Day-Lewis mellett Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley és Safia Oakley-Green is feltűnik majd.

Day-Lewis utoljára a 2017-es Fantomszál című filmben szerepelt, majd hatalmas meglepetésre az alábbi üzenetet tette közzé publicistája, Leslee Dart közvetítésével:

Daniel Day-Lewis nem dolgozik tovább színészként. Mérhetetlenül hálás minden munkatársának és közönségének, akikkel találkozott a hosszú évek során. Ez egy magánjellegű döntés, és sem ő, sem a képviselői nem nyilatkoznak többet ezzel kapcsolatban.

Day-Lewis háromszor is elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. 1990-ben A bal lábamért, 2007-ben a Vérző olajért, 2012-ben pedig a Lincolnért kapta meg az arany szobrocskát, ezzel pedig a mai napig rekordernek számít a kategóriában.

A figyelmetekbe ajánljuk